Koşuyolundaki Ali Emiri bilgi evi binası yeniden ihale edildi

Koşuyolundaki Ali Emiri bilgi evi binası yeniden ihale edildi
Koşuyolu parkında yapımına 2021 yılında başlanan ancak, yüklenici firmanın iflas etmesi üzerine yarım kalan binanın tamamlanması için yeniden ihale yapıldı.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Koşuyolu parkında yapımına 2021 yılında başlanan ancak, yüklenici firmanın iflas etmesi üzerine yarım kalan binanın tamamlanması için yeniden ihale yapıldı. 2 Eylül tarihinde yapılan yeni ihale bedelinin 9.300.418.85 TL olduğu öğrenildi. Daha önce 5 milyona ihale edilen bina, yeni ihale bedeli ile yaklaşık 15 milyona mal olacak.

Tigris Haber'in en başından beri takip ettiği Koşuyolu parkındaki Ali Emiri bilgi evi inşaatının akıbetiyle ilgili nihayet Belediyeden haber geldi. 9 ay önce bitirilerek teslim edilmesi gereken bina, yüklenici firma iflas ettiği için ortada kaldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yüklenici firma ile olan sözleşme fesih işlemlerini tamamlayarak, yeniden ihale süreci başlattı. 2 Eylül’de ikmal ihalesi gerçekleşti. 9.300.418.85 TL’ye yeni yüklenici firmaya ihale edilen bina ile ilgili itiraz süresi Pazartesi günü bitecek. Yüklenici firma sözleşmeyi imzaladıktan sonra yarım kalan inşaatın yapımına başlanacak.

bilgievi-tigris1.jpg

120 günde tamamlanacak

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Osman Bilden, o bölgede bulunan dezavantajlı kesim için inşa edilen binanın yüzde 60’lık kısmının tamamlanmış olduğunu, kalan kısmın ise yeni yüklenici firma tarafından 120 gün içinde tamamlanacağını söyledi. Bilden, bilgi evinin kısa sürede o bölgedeki vatandaşların kullanımına hazır hale getirileceğini ifade etti.

*

Ali Emiri Bilgi evinde neler olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, Bağlar ilçesinde çocukların eğitimlerine destek olmak için inşa ettiği Ali Emiri Bilgi evinden bin 500 öğrenci faydalanacak. Ali Emiri Bilgi evi; 9 derslik, 1 akıl ve zekâ dersliği, 1 resim atölyesi, 1 müzik kulübü atölyesi, 2 bilişim dersliği, 136 kişilik konferans, seminer salonu, 3 yarı açık teras ve geniş bahçesiyle öğrencilerin hem eğitim-öğretim hem de sosyal-kültürel faaliyetleri için ücretsiz olarak hizmet verecek.

2.sınıftan 8. sınıfa kadar ilkokul ve ortaokul öğrencilerine MEB destekli ve okul derslerine takviye dersleriyle hizmet verecek bilgi evinde öğrenciler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, İngilizce gibi branş dersleri görecek. Branş derslerinin yanında akıl ve zeka, müzik, görsel sanatlar, drama, spor faaliyetleri, bilişim, robotik kodlama, kütüphane, gezi faaliyetleri ve daha birçok kulüp çalışmanın yapılacağı merkezde öğrenciler haftanın 7 gününde de alanında uzman psikolojik danışmanlık rehberlik hizmetinden yararlanacak. Bilgi evinde veliler için rehberlik hizmetleri, seminerler, konferanslar gibi birçok alanda çalışma da yürütülecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.