Köylüler, kuruyan tek su kaynağı için duaya çıktılar

Köylüler, kuruyan tek su kaynağı için duaya çıktılar
Bölgenin en yeşil beldelerinden biri olan içlikaval köyünde kuraklık korkusu yaşanıyor

Köylüler; su kaynaklarının kuruması halinde, köylerinin çöle dönüşmesinden büyük endişe ettiklerini belirttiler 

 

Dua esnasında yer yer yağmur çilemesi ise köylüler tarafından mutlulukla karşılandı

BİTLİS - Karadeniz’in meşhur Aydar Yaylası’nı aratmayacak güzelliğe sahip olan Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı İçlikaval köyünde, köylüler kuruyan tek su kaynaklarının yeniden akması için yaylada duaya çıktı. 
Hizan ilçesine bağlı 450 nüfuslu İçlikaval köyünde, köylüler kuruyan su kaynağının akması için harekete geçti. Önce kurbanlar kesildi, ardından su kaynağının eskisi gibi akması için su duasına çıkıldı. Karadeniz’in meşhur Aydar Yaylası’nı aratmayacak güzelliğe sahip olan İçlikaval köyünde bir asırdan beri ilk kez kuruma noktasına gelen su kaynağı köylüleri endişelendiriyor. Köylerindeki tek kaynak olan su gelmezse adeta doğa cennetini andıran bu köyün çöle dönüşmemesi için, köylüler çareyi su duasına çıkmakta buldu. Köy de 7’den 70’e herkes kuruyan su alanına giderek, önce kurban kesti. Daha sonra imamın önderliğinde suların yeniden akması için dualar edildi. Dua esnasında yer yer yağmur çilemesi ise köylüler tarafından mutlulukla karşılandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan İçlikavak Köyü Muhtarı Münir Ekinci, asırlardan beri köylerinin tek sulama suyu kaynağının bu yıl kuruma noktasına geldiğini ifade ederek, bütün köy halkı olarak su duasına çıktıklarını söyledi. Muhtar Ekinci, bu yıl kuraklıktan dolayı köylerinde de suların akmadığına değinerek, daha önceki yıllarda suların kısmen azalmasına rağmen tarım alanlarını sulamaya yetecek kadar sularının olduğunu belirtti. Ekinci, “Bu yıl hiç suyumuz yok. Arazimiz kuruyacak dereceye kadar geldi. Özellikle meyvelerimiz kuruma noktasına geldi. Sebze yetiştirebiliriz ama bir meyve ağacını on yılda ancak yetiştirebiliriz. Eğer bu meyve ağaçlarımız kurursa 10 yıla kadar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya geliriz. Biz bugün buraya su duası için gelmişiz. Dileriz Allah’tan yağmur da verir. Biz kuruyan su kaynağımızın akması için Allah’a dua etmeye geldik” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.