Köylülerin arazi kavgası

Köylülerin arazi kavgası
Mardin'in Nusaybin İlçesi Kocadağ ile Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Aksoy köylüleri arasında bugün çıkan taşlı, sopalı kavgada 3 kişi yaralandı.

Haber merkezi-Jandarma ekipleri, her iki köyde de yeni olaylara karşı sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Nusaybin'in Kocada ile İdil'in Aksoy köyleri arasında yıllardır yaşanan arazi anlaşmazlığı bugün taşlı sopalı kavgaya dönüştü. İki köy arasındaki araziyi paylaşamayan köylüler arasında bugün çıkan tartışma kısa sürede taşlı, sopalı kavgaya dönüştü. Arazide çıkan kavgada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırılırken, jandarma ekipleri arbedeyi güçlükle önledi. Çok sayıda jandarma ekipleri zırhlı araçlara olay yeri ve her iki köyde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Nusaybin'in Kocadağ Köyü Muhtarı Beşir Dağ, terör nedeniyle boşalttıkları köylerine 2003 yılında geri dönüp yeniden köylerini kurduklarını ve tapularda köylerine ait arazilerin belli olduğunu söyledi. Korucu olan karşı köylülerin arazilerini boşalttıkları zaman ektiklerini belirten Dağ, kendilerini sürekli tehdit ettiklerini ileri sürdü. 1241 dönüm arazinin iki köy arasında sorunlu olduğunu belirten Dağ, yaşanan olaylar sırasında karşı köylülerin bir traktörlerini kaçırdığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.