KPSS soru havuzu tamamen silinecek

KPSS soru havuzu tamamen silinecek
İptal edilen KPSS'ye dair soruşturmada soruların basıldığı matbaada inceleme yapıldı. Soruşturma diğer eğitim kurumlarını da kapsayacak şekilde genişliyor. Soru havuzu da tamamen silinecek.

TİGRİS HABER - KPSS'de çıkan bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın soru kitapçıklarındaki sorularla aynı çıkması üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. İptal edilen KPSS soruşturması, diğer eğitim kurumlarını da kapsayacak şekilde genişliyor. Bu kapsamda yüz binlerce soru mercek altına alındı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) denetçileri, soruların basıldığı matbaada da incelemelerde bulundu.

Havuzdaki sorular silinecek

Müfettişler tarafından incelenen soru havuzlarındaki soruların tamamının silineceği, soruları hazırlayan uzmanların yerine de yenilerinin görevlendirileceği belirtildi.

Yeni sınav takvimi

ÖSYM, iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yeni takvimini açıklamıştı. Yeni takvime göre, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül'de yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumunun tarihi ise 2 Ekim olarak belirlendi. Önlisans sınavı ise 9 Ekim'de yapılacak. (NTV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.