Krosta okullar yarıştı

Krosta okullar yarıştı
Diyarbakır’da yapılan okullararası atletizm kros bölge şampiyonası nefesleri kesti. Diyarbakır ekipleri ikincilik ve üçüncülük kazandı.

Saffet AZBAY

57 OKULDAN 388 SPORCU

Diyarbakır’ın ev sahipliği yaptığı okullararası bölge kros şampiyonasına 57 okuldan oluşan 388 sporcu katıldı. Nefes nefese geçen Seyrantepe tesislerindeki yarışlarda dereceye girenler büyük sevinç yaşarken, son nefeste geride kalanlar üzüntü yaşadı.

Seyrantepe spor tesislerindeki kros parkurunda yapılan müsabakaların sonunda dereceye girenlere madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut Tarafından verildi.

YAHYA KEMAL’E GÜMÜŞ MADALYA

2 bin metre yıldız erkeklerde Muş Alpaslan YİBO şampiyon olurken, Diyarbakır Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu ikincilik ve Bitlis Hizan Gayda YİBO üçüncülük kazandı.

3 bin metre yıldız erkeklerde birincilik ipini Van Erciş YİBO kaptı. Bu kategoride Erzurum Horasan ikinci ve Gaziantep Hatice Büyükbeşe Orta Okulu da üçüncü oldu.

NAMIK KEMAL ÜÇÜNCÜ OLDU

3 bin metre yıldız kızlarda Ağrı Teknik Meslek Lisesi şampiyonluğu elde etti. Elazığ Kaya Karakaya Spor Lisesi’nin ikinci olduğu bu kategoride Diyarbakır Namık Kemal Ticaret Meslek Lisesi üçüncülük madalyasının sahibi oldu.

Erzurum Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nin şampiyon olduğu 5 bin metre genç kızlarda,Muş Spor Lisesi ikinci oldu. Bu kategoride Van Erciş İMKB Ticaret Lisesi ise üçüncü olarak madalya kazanan bir başka okul oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.