Kulp ve Silvan’da kar yağışı etkili oldu

Kulp ve Silvan’da kar yağışı etkili oldu
Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçesi mart ayında beyaz örtüye büründü.

TİGRİS HABER - Kulp ilçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçerken, bazı kırsal köy yollarında ulaşımda aksamalar meydana geldi. Silvan’da da kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar, beyaz bir manzara ile karşılaştı.

Meteoroloji, 12 Mart akşamından itibaren Batman'ın Sason, Kozluk, Siirt'in Baykan, Şirvan, Pervari ve Diyarbakır'ın kuzeyi Dicle, Hani, Lice, Kulp ile Şırnak'ın doğusunda Beytüşşebap, Uludere'nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıklamıştı. Kulp ilçe merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yağış ile bazı bölgelerde kar kalınlığı 15 santimi geçerken, kırsal köy yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kuvvetli kar yağışının 14 Mart sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenirken, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi, soba-baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. (İHA)

 

 

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.