Kulp'ta 6 atı kurşuna dizdiler

Kulp'ta 6 atı kurşuna dizdiler
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde, 6 at kurşunlanarak öldürüldü. Atların kim ya da kimler tarafından öldürüldükleri öğrenilemedi. Köylüler, olayın faillerin bulunması için suç duyurusunda bulundu.

DİYARBAKIR’ın Kulp İlçesi’ne bağlı Yukarı Polat (Dalıt) köyünde köylülere ait 4 at, 1 kısrak ve 1 katır, silahla taranarak öldürüldü. Yukarı Polat (Dalıt) köylüleri, bir hafta önce kaybolan atlarının köy etrafında arayan ve köyden 4 kilometre uzaklıktaki Düzgeçit (Koçera) mezrasında bulduklarını bildirdi. Dağlık, sarp bir araziden oluşan Düzgeçit (Koçera) mezrasında öldürülmüş halde bulunan atların, 5-10 metre aralıklarla çevreye gelişi güzel atıldığı ve sürüklendiği görüldü. Köylüler, atlarının kurşunlarla öldüklerini, ancak kurşunlara ait boş kovanları aramaları sonucu ulaşamadıklarını belirtti. Köylüler, daha önceki yıllarda da askerlerin ve korucuların atları öldürdüklerine şahit olduklarını, ancak son dönemde böyle bir olayın köylerinde yaşanmadığını aktardı. Köylüler, atların ölü bulunduğu arazinin ise sarp, dağlık işlevsiz bir arazi olduğundan arazi meselesinden de kaynaklanmadığını dile getirerek, atların öldürülmesinin temel amacının huzurlarının bozmak isteyenlerin bir oyunu olabileceğini kaydetti.

kulpta-6-ati-kursuna-dizdiler----(2).jpg

“Atlar geçim kaynağımızdı”

Geçimlerini bu atlar üzerinden sağladıklarını belirten köy sakini Mehmet Salih Adıgüzel, "Hayvanlarımız daha önce de çölde ve arazide yaşıyorlardı, 7 gün önce bize haber geldi hayvanlarınız öldürüldü diye. Bir hafta sonra ancak atlarımızı ölü halde bulduk. Biz böyle bir vahşet görmedik bugüne kadar, geçimimizi bu atlar üzerinden gerçekleştiriyorduk. Atlarımızı köyümüzden alıp öldürdükten sonra uzak mesafedeki Koçera mezrasına atmışlar, bu atları kim öldürmüşse faillerin bulunmasını istiyoruz. Karakola gittik ama karakol bizim bölge değil Kulp'a gitmemiz gerektiğini söyledi. Biz de Kulp'a gittik savcılığa şikayette bulunduk. Bu bir vahşettir, katırımızın boyuna ip geçirilerek mezraya atılmış, her atın bedeninde üç- dört kurşun izi var" dedi.

Köylüler öldürülen hayvanları için Kulp Savcılığı'na başvurduklarını belirterek, savcının da "Ölen atların resimlerini getirin ondan sonra keşfe geliriz" dediğini aktardı.

 

kulpta-6-ati-kursuna-dizdiler----(3).jpg

kulpta-6-ati-kursuna-dizdiler----(5).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.