Kulp’ta hayali seçmen iddiası

Kulp’ta hayali seçmen iddiası
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 1990’lı yıllarda boşaltılan Alaca Köyü’nde yaşayan kimsenin olmamasına rağmen seçim askısında 14 kişinin isimlerinin gösterildiği ileri sürüldü.

Bunun yanı sıra sadece bir çobanın yaşadığı Kasa Mezrası’nda ise 39 kişinin isimlerinin seçmen listesine girdiği iddia edildi.

DİYARBAKIR - 30 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça, seçimlere ilişkin de iddialar artıyor. Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde, 1990’lı yıllarda boşaltılan ve evlerin çoğunun harabeye döndüğü Alaca Köyü’nde kimse yaşamasına rağmen, sadece bir evde 14 kişinin yaşıyormuş gibi gösterildiği ileri sürüldü. Aynı evde ikamet ettiği gösterilen 14 kişinin ismi de seçmen askısında gösterildi. Bunun yanı sıra sadece bir çobanın yaşadığı belirtilen Kaza Mezrası’nda ise 39 kişinin isimlerinin seçmen listesine girdiği belirtildi.

Köyde kimse yaşamamasına rağmen seçmen listesinde isimlerinin muhtarlıkta asılı olduğunu gören Mehmet İlbey isimli yurttaş, isimleri geçen aile bireylerini tanıdığını ancak bu kişilerin Alaca köyünde değil Diyarbakır merkezindeki semtlerde yaşadıklarını söyledi. Kulp ve çevre köylerinde yıllarca seçmenler üzerinden bir politika yürütüldüğünü ifade eden İlbey, konuya ilişkin Kulp Kaymakamlığı’na dilekçe verdiklerini kaydetti.

Boş köye su deposu!

Alaca köyünde yıllardan bu yana kimsenin ikamet etmediğini de anımsatan İlbey, köye su deposu yapıldığını belirterek, "Kalkıp yolu bile olmayan bu köye su deposu yaptılar. Kimse yaşamıyor bu köyde. Milyarlarca para döktüler bu depo için ama benim ve onlarca ailenin yaşadığı köye bile su deposu yapmadılar" dedi. 

kulp’ta-hayali-secmen-iddiasi---(1).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.