Kültür çalışanlarından “köye dönüş” ekinlikleri

Kültür çalışanlarından “köye dönüş” ekinlikleri
Kızıltepe Şehit Ali Temel Kültür Merkezi çalışanları "Koruculuk bitsin, köylere dönüşler olsun" sloganı ile köy ziyaretleri gerçekleştirmeye başladı.

MARDİN - Kızıltepe Şehit Ali Temel Kültür Merkezi çalışanları "Koruculuk bitsin, köylere dönüşler olsun" sloganı ile köy ziyaretleri gerçekleştirerek, şölen düzenledi. Dikmen (Hêşerî), Bağrıbütün (Demîra) ve Sürekli (Diêmê) köylerini ziyaret eden Kültür Merkezi çalışanları her hafta 2 köyü ziyaret ederek çalışmalarına devam edecek. 

Gittikler köylerde yurttaşların çalışmalarından memnun kaldığını aktaran Şehit Eli Temel Kültür Merkezi çalışanları, "Bizler bu çalışmalarımızı korculuk sistemine karşı ve köylere dönüşlerin yeniden sağlanması için yapıyoruz. Her köyde iki gün boyunca kalıyor ve onlara müzik şölenleri yapıyoruz. Bu hem bizi hem de köylüleri çok mutlu ediyor. Onlarla iç içe olmak onlarla beraber halaylar çekmek kendilerine de güven getiriyor. Aynı zamanda bilindiği gibi Rojava'da bir özerklik yaşanmaktadır. Umarız bunu en yakın zamanda burada da gerçekleştireceğiz" dedi.

kiziltepe-etkinlik-2.jpg

kiziltepe-etkinlik.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.