Küpeli’ye son atlayış!

Küpeli’ye son atlayış!
Diyarbakır'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstüne çıkması ile gençler tarihi Küpeli havuzuna gelerek son kez yüzmenin tadını çıkarıyor.

Ali Abbas YILMAZ/özel

Nedeni ise Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili almış olduğu ‘Acele Kamulaştırma’ kararı. İlçenin yüzde 60'ı için alınan 'acele kamulaştırma' kararında Küpeli havuzu da bulunuyor.

Diyarbakır’da 103 gün süren çatışma ve operasyonlar sırasında tarihi Dıngılhava havuzu yıkılırken, Küpeli havuzu onarılarak faaliyete başladı. Hayatın normale döndüğü Sur İlçesi’nde sıcaklardan bunalan gençler soluğu tarihi Küpeli havuzunda alırken, Küpeli havuzunun Bakanlar Kurulu kararı ile Kamulaştırıldığı belirlendi. Surların dibinde uzun yıllardan beri çocukların ve gençlerin serinlediği mekanların başında gelen Küpeli havuzunun önümüzdeki yıl yıkılacağı öğrenildi. İlçede yaşayan gençler ve çocuklar ise kararı duyunca şaşkına döndü.

 

 

KÜPELİ GEÇMİŞİ

Diyarbakır’ın Suriçi semtinde surların hemen dibinde çok uzun yıllardır faaliyet gösteren Küpeli havuzu, peştamalla yüzenler, nevi şahsına münhasır atlayışları ve envai çeşit efsanelerle dolu bir serinleme mekânıdır. Zamanla kendi jargonunu, kurallarını, işleyişini oraya gelenler tarafından oluşturmuş bir toplanma yeridir aynı zamanda. Küpeli havuzunun kentsel dönüşümle yıkılması planlanmaktadır.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.