Kuran ailesi AK Parti’den istifa etti

Kuran ailesi AK Parti’den istifa etti
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde, Ali Kuran, kurucusu olduğu AK Parti'den ailesi ile birlikte istifa etti. Kuran, istifa gerekçesini "AKP rant kapısı olmuştur" diye açıkladı.

ŞANLIURFA’da Akyürek ailesinin ardından, şimdi de Kuran ailesi, AK Parti’den istifa etti. AK Parti’nin kurucularından olan Ali Kuran, ailesi ile birlikte toplam 5 kişinin AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. AK Parti'nin giderek değiştiğini ve kurulduğu gündeki çizgisinin dışına çıktığını belirten Kuran, partisinin tamamen bir rant kapısına dönüştüğünü söyledi.

Kuran, "Kurucusu olduğun ve çeşitli kademelerinde değişik görevler yaptığım AKP ile ayrılık zamanının geldiğine inanıyorum. Özellikle iki nedenden dolayı istifa ediyorum. Bu nedenlerden birincisi, 'Her şey insan için' diyerek yola çıktık. Bugün insanlar ayaklar altındadır. Devletiyle, polisiyle, jandarmasıyla, çeşitli kurum ve kuruluşları ile ortaya şiddet koymuştur ve bu şiddet, bu psikolojik savaşı galip gelmek için ellerinden ne geliyorsa yapmaktadır. İkinci faktör ise partinin kuruluş aşamasında 3Y kuralı vardı. Bu 3Y kuralı, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ile mücadele edilecekti. Gel gelelim geldiğiniz noktada ne her şey insan içindi kuralı kaldı. Ne yoksulluk ile mücadele var, ne yasaklar kalktı, yasaklar polisin dipçiği, sivillerin dipçikleri ile insanlar caydırılmak isteniyor. Son olarak yolsuzluklarla mücadeleye gelelim. Arkadaşlar 17 Aralık operasyonu ile ilgili değildir bu yolsuzluk, 17 Aralık bir dönüm noktasıdır. Artık bu yolsuzluklar dayanılmaz hale geldi ve insanların ceplerinden ellerini çıkarmadıklarını görüyoruz. Geldiğimiz bu noktada demokrasi adına, insan hakları adına, onuru adına, kişi haklarımız adına, hakların gasp edilmesi adına insanım diyen herkesin bir ses çıkarması, bir tavır göstermesi ve dik duruş sergilemesi gerekiyor. Bu yüzden ben eşim ve çocuklarım AKP'den istifa ediyoruz. İstifa gerekçem bir çıkar ilişkisi, bir ihale talep etme, bir iş isteme ilişkisi değildir. Bu tavır ülkemizde ve Suriye'de meydana gelen insan haklarının ayaklar altında olduğu, insanların cenazelerini bile kaldıramadığı, insan tüccarlarının Suriye halkını bertaraf etmek için verdiği mücadelede Türkiye bunlara destek vermektedir" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.