Kur’an’ı öğrenen genç kızlara taç giydirildi

Kur’an’ı öğrenen genç kızlara taç giydirildi
Bitlis’in Adilcevaz Müftülüğüne bağlı Hatuniye Yatılı Kız Kuran ve hafızlık Kursundan mezun olan 6 kız öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi.

BİTLİS - Bitlis’in Adilcevaz Müftülüğüne bağlı Hatuniye Yatılı Kız Kuran ve hafızlık Kursundan mezun olan 6 kız öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi. 

Merasim programına; Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Cumhuriyet Başssavcısı Kemal Aktaş, Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Adilcevaz Müftüsü Sait Dizen, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Başkurt, Mutki İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit, Kuran Kursu öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Bedrettin Akkoyun’un okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Sait Dizen, "Ben buradan hafız olan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bize maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm Adilcevaz halkına, belediye başkanımıza, kaymakamımıza, anne ve babalara huzurlarınızda sonsuz teşekkür ederim. Allah bütün idarecilerimizden razı olsun" dedi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise yaptığı konuşmada; "Dün yaşadığımız elim bir kaza sonucu Belediye Başkan Yardımcım olan İzzet Ekem kardeşimizin hanımını rahmete uğurlamanın burukluğu hepimizi üzdü. Bugün bu kardeşlerimi göstermiş oldukları bu güzelim başarıdan dolayı kutlarım. Özellikle ilçe müftümüze göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ederim. Allah kardeşlerimizin yolunu açık etsin" dedi.
İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise; "Bugün burada hafızlık kursunu bitiren kardeşlerimi kutlarım. İnşallah bundan böylede hafize kardeşlerim kitabımızın manasını da anlayıp hayatlarına geçirirler. İnsan sözüyle değil fiiliyle örnek olur" dedi.
Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ise yaptığı konuşmada, "Bugün çok mutluyum. Kur'an kursu öğretmenlerinin gayretli ve özverili çalışmaları sonucu bugün ilçede 6 hafız kardeşimizi taçlandırdık. Hafızlık kursunu başarı ile bitiren kardeşlerimizi Kaymakamlık olarak umreye göndereceğiz. Kur’an-ı Kerim şifadır. Onu hafız edende doktor oluyor sanırım. Bu kutlu yürüyüşü hep beraber yürütelim. Allah yolunuzu açık etsin. Hafızlarımızı yetiştiren hocalarına ve onlara destek olan ailelerine teşekkür ederim" dedi.
Şiirler okunduğunu program sonrası Hafız hocaları Elif Kömürçen ve Pınar Kepetti’nin yetiştirdiği hafızlar, Sevda Bozkaya, Merve Daşdemir, Gamze Akdoğmuş, Tuğba Rugala, Kübra Kapıcı ve Kader Sever’e taç giydirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.