‘Kürdistan’ diyen esnaf serbest bırakıldı

‘Kürdistan’ diyen esnaf serbest bırakıldı
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Siirt ziyaretinde “Burası Kürdistan'dır ama inkar ediliyor” diyen esnaf Cemil Taşkesen, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

TİGRİS HABER- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'in Kurtalan ilçesindeki ziyaretinde, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor "sözlerinden sonra Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Cemil Taşkesen, polisler tarafından gözaltına alındı. Akşam saatlerinde emniyet işlemleri sona eren Taşkesen, savcılığa çıkarıldı. Savcılıkta ifadesi alınan Taşkesen, serbest bırakıldı.

öte yandan yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Barosu, esnaf hakkında Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatılmasına karşı bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Kürt kimliği, dili, coğrafyası kapsamında Kürdistan tanımlamasının suç olarak nitelendirilmesi ve soruşturmaya konu edilmesini kabul etmiyoruz" denildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.