Kürt Dil Platformu’ndan seçmeli ders açıklaması

Kürt Dil Platformu’ndan seçmeli ders açıklaması
Kürt Dili Platformu yaptığı açıklamada herkesin okullarda çocukları için Kürtçe dil dersini seçmesini ve çocuklarının Kürtçe dilini öğrenmeleri için teşvik etmesini istedi.

TİGRİS HABER - Kürt Dili Platformu bir bildiri yayınladı. Platform yayınladığı bildiride şunları dile getirdi: "Kürt Dili Platformu olarak Kürt öğrencilerin Kürtçe dil dersini tercih etmeleri gerektiğini dile getiriyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle Kürt Yer işaretler öğrencilerin okullarında Kürtçe eğitim alma imkânlarının olduğu kanaatindeyiz. Bu Kürtlerin en doğal hakkı ve bütün Kürtler bu haklarını en sonuna kadar kullanabilmelidirler.

“Kürt öğrencilerin Kürtçe dilini seçmeleri gerekiyor”

Biz Kürtlerin en temel amacı anadilde eğitim hakkı. Biz Kürt Dili Platformu olarak bu konuda üzerimize düşen bütün görev ve sorumlulukları yerine getirmek için çaba harcamaktayız. Bütün okullarda seçmeli ders olarak Kürt öğrencilerin Kürtçe dilini seçmeleri gerekiyor. Bütün Kürtler ilk adım olarak bu konuda kararlı bir duruş sergilemeli ve seçmeli ders olarak Kürtçeyi esas almalıdırlar."

Bildirinin sonunda, Kürt siyasi partileri, sivil toplum kurumları, Kürt medyası, aydınları ve sanatçılarına çağrıda bulunan Kürt Dili Platformu, herkesin kendi imkân ve olanakları ile Kürtçe dilinin öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda, okullarda seçmeli ders olarak tercih edilmesinde üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum