Kurt ilk projesini açıkladı: Suriçini yayalaştıracağız

Kurt ilk projesini açıkladı: Suriçini yayalaştıracağız
Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Sur İlçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, ilk projesini açıkladı. Suriçini yayalaştıracaklarını belirten Kurt, aynı zamanda bisiklet yolu projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Ali VURANEL

DİYARBAKIR - AK Parti Sur İlçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, seçim çalışmaları çerçevesinde esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Kıbrıs, İnönü ve Gazi Caddesi esnafını ziyaret eden Kurt, Suriçini yayalaştıracaklarını söyledi. Ziyaretler sırasında seyyar

satıcıların da sorunlarını yakından dinleyen Kurt, Turistlerin tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmesi için bisiklet turları için bisiklet yolu projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, projelerinin hayata geçirilmesi için esnaftan destek istedi.

“Raylı sistemin R’si bile yok”

Diyarbakır’ın kendisinin bugün bir ilçe olduğunu vurgulayan Kurt, “Sur İlçesi dediğimiz Diyarbakır’dır. Ve Diyarbakır kendi hazinelerini o on binlerce yıla yayılan hazinelerini bu sur sandığının içinde koruyor. Sur Şehri aslında şehrin hazine sandukası haline gelmiş. Ve bütün hazine onun içerisinde ama maalesef kir içinde, pas içinde. Sur İlçemiz sosyal belediyecilikten nasibini almadı. Maalesef sosyal belediyecilikten nasibini olmamış bir boyutta. Bakınız 15 yıldır Raylı sistemden herkes bahseden tüm belediye başkan adayları 15 yıl geçti, raylı sistemin R’si bile yok ortada. Kentsel dönüşüm bugün TOKİ olmazsa yürümüyor. Kırklar dağına baktığımız zaman, şehrin bir seyir terasının ne hale geldiğini görüyoruz. Şehrin şarkılara, efsanelere konu olmuş bir seyir terasının böyle bir hale dönüşmesi hepimizin içini acıtıyor. Buna dur demek gerekiyor. Şehrin kaybedecek zamanı yok. Şehrin o sokaklarına bir girsinler, rahat evlerinde otururken, insani duyarlılığa sahip değilsen, şu Fatihpaşa mahallesinde oturan ve 5 yıl yine o çocuklarla ve çaresizlik içerisinde geçirmekle karşı karşıya olan kadının yerine o kararı verme hakkına kimse sahip değil. O kadınlar ve çocuklar şuan çok acilen yardım bekliyor, desteklenmesi gerekiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.