Kürt işverenlerden DTSO ziyareti

Kürt işverenlerden DTSO ziyareti
Dernek temsilcilerini karşılayan DTSO Başkanı Ahmet Sayar: “Coğrafyamızda fırsatlar gelişiyor; işverenlerimiz herkesten önce buraya gelmeli ve rekabet üstünlüğünü elinde tutmalıdır.”

DİYARBAKIR –Avrupalı Kürt İşverenler Derneği temsilcileri, Bölgedeki yatırım ve olanakları araştırmak amacıyla Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kürtlerin yaşadığı bölgelerde yatırım olanaklarını araştırmak, yatırım için üyelerine en iyi şartların hazırlanmasında bilgi ve pratik işler açısından yardımcı olmak ve bu amaçla iş gezileri düzenleyen Avrupalı Kürt İşadamları Derneği(AKEE) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ferhat Yirik, Başkan Yardımcısı Seyfi Doğan, Genel Müdür Ahmet Yıldırım, beraberlerinde Avrupalı bir grup Kürt işveren ile birlikte DTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ve yönetim kurulu üyeleri ile bir görüşme yaptılar.

Yirik: Kürt işverenlerin bir araya gelmesi, ortak çalışmalar yapması çok önemli bir gelişmedir.

Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak yaklaşık 6-7 aydır kurdukları, 81 üyesi olan, siyasi eğilimlerden uzak, tamamen ekonomik faaliyetler için çalışan bir oluşum olarak tanımladığı dernek hakkında bilgi veren AKEE Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ferhat Yirik, “Bu bölgede doğup büyümüş, Avrupa’ya yerleşmiş, kendi kimliklerini koruyarak çalışan işverenler arasında bir örgütlülük oluşturarak bu tarafa yatırım yapabilir miyiz diye düşündük. Diyar Group bu adımlardan birincisini attı. Biz kurumlarla ortak projeler yapabilir miyiz, ortak hareket edebilir miyiz, bunun için görüşmelerde bulunmaya geldik. Burada yapılan çalışmaları da gördük; Kürt işverenlerin bir araya gelmesi, ortak çalışmalar yapması çok önemli bir gelişmedir” dedi.

Sayar: Kahramanlık yapalım demiyoruz; burada fırsatlar var diyoruz.

Ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını belirten DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, “Bizim projelerimizden biri de Kürt işadamlarını bir araya getirip bir çalıştay yapmaktı. Oda olarak buna dönük bir projeksiyonumuz var. Öncülüğünü bizim yapacağımız, ama Diyarbakır’daki tüm kurumların içinde olacağı bu gibi çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

Tüm yatırımcıları bölgeye taşımak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Sayar, “Coğrafyamız hızla gelişmeye açık bir süreç yaşıyor. Burada fırsatlar var, öncelikli olarak insanımız fırsatı kendi lehine çevirmelidir. Irak Kürdistanı’ndaki kaçan fırsatlar, yakında burası için de geçerli olacak; kendi işverenlerimiz herkesten önce buraya gelmeli ve rekabet üstünlüğünü elinde tutmalı diye düşünüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sorumluluğumuz gereği bu konuda nasıl hizmet verebiliriz anlayışı ile hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sayar, sözlerini şöyle tamamladı “Çözüm sürecinin ilerlemesi, devletin güvenlik harcamalarını bölgeler arası gelişmişlik farkını kapatmaya dönük harcamasına yol açacak. Bu nedenle de tam da bölgeye yatırım yapma zamanıdır. Kahramanlık yapalım demiyoruz; burada fırsatlar var diyoruz. Türkiye’deki pamuğun yarısından fazlası Urfa ve Diyarbakır’da yetişiyor, hububatta verimliliğimiz ortadadır, ama tekstili hububatı biz değil başkaları ihraç ediyor. Bu ekmeği herkesten önce buranın insanı yesin, vakit kaybetmeden harekete geçsinler istiyoruz.” DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve konuk işverenlerin de görüş belirttiği toplantıda, ortaya çıkan düşüncelerin örtüştüğü ve bu konuda ortak bir irade ile çalışılması gerektiği dile getirildi.

dtso-ziyaret-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.