Kürt müzisyen öldürüldüğü yerde anıldı

Kürt müzisyen öldürüldüğü yerde anıldı
Kadıköy'de ırkçı saldırıda hayatını kaybeden Kürt müzisyen Cihan Aymaz, anıldı. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Aymaz’ın dayısı İbrahim Rıfatoğlu, “Cihan ait olduğu kimlik ve söylediği Kürtçe şarkıdan dolayı katledildi” dedi.

cihanaymaz-tigris.pngTİGRİS HABER - Emek ve Özgürlük İttifakı, Kadıköy'de ırkçı bir saldırıyla öldürülen sokak müzisyeni Cihan Aymaz’a öldürülmesini protesto etmek için Kadıköy Rıhtım’da basın açıklaması düzenledi. "Anadile yönelik ırkçı saldırılara karşı türkülerin özgürce söyleneceği bir yaşamı kuracağız" pankartı açılarak yapılan basın açıklamasına, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri yanısıra çok sayıda kişi ile Cihan Aymaz’ın yakınları katıldı.

‘Tekçi anlayışın ve faşizmin sembolü olmuş şarkıyı söylemedi’

Basın açıklamasını Emek ve Özgürlük İttifakı adına Özlem Özdemir okudu. Cihan Aymaz’ın, öldürülmesini kınayan Özdemir, “Dün Aymaz’ın yanında bulunan ses sistemiyle müzik çalıp şarkı söylerken, görgü tanıklarının aktardığına göre, kendisine yaklaşan Mehmet Caymaz isimli kişinin ‘Ölürüm Türkiyem’ adlı sarkıyı söylemesini istemiş. Yıllardır Kadıköy'de sokak sanatçısı olan ve genelde Kürtçe şarkılar söyleyen Cihan Aymaz, tekçi anlayışın ve faşizmin sembolü olmuş bu şarkıyı söylemeyi reddedince, tartışma çıkmış ve katil cebinde önceden hazır ettiği bıçağı çıkarıp Cihan'ın kalbine saplayarak müzisyen Cihan Aymaz'ın yaşamını yitirmesine neden olmuştur. Gencecik hayatlara mal olan iktidarın nefret siyasetinin tezahürü olan bu vahşeti kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Bu işin peşini bırakmayacağız’

Aymaz’ın dayısı İbrahim Rıfatoğlu da “Bu çocuk burada katledildi. Biz sadece şunu bekliyoruz. Dünyanın en büyük metropollerin birinde, bütün dünyanın güzü önünde bu kaldırımda kesici bir aletle direk öldürmeye teşebbüs edilmiş. Biz aile olarak şöyle düşünüyoruz. Ait olduğu kimlik ve söylediği dilden dolayı bu gencimiz maramiliter güçler tarafından katledilmiştir, başka bir izahı yok” dedi.

Sanatçı Cihan Aymaz’ın diğer dayısı Bayram Günhan ise “Acımız çok büyük. Maalesef bu ülkede teker teker vuruluyoruz, kimin tarafından, ne için vuruluyoruz ondan da haberimiz yok. Ama Cihan’ın öncünü alacağız biz bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum