“Kürt raporunu açıklayacağız”

“Kürt raporunu açıklayacağız”
15-16 Aralık tarihleri arasında genel idare kurulu toplantısını Diyarbakır’da yapan Saadet Partisi, Mayıs ayından beri hazırlığını yaptıkları Kürt raporunu bugün kamuoyu ile paylaşacak.

Bu kapsamda Diyarbakır’da bulunan SP heyeti gazetemize ziyarette bulundu. Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Boyat, Genel İdare Kurulu üyesi Bekir Demirkaya, Yüksek Displin Kurulu üyesi Davut Topalyurt ve eski Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz’ün bulunduğu heyet gazetemizin genel yayın yönetmeni İlyas Akengin’e hazırladıkları Kürt raporu öncesi ziyarette bulunarak, gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundular.

Ziyaret sırasında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Boyat, Kürt raporunun yanı sıra Kudüs, bütçe ve bölge sorunlarına ilişkin Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarda bulunacağını söyledi. Boyat, siyasilerin toplumu kutuplaştırdığına dikkat çekerek, “İnsanlarımız günümüzde bir birinin yüzüne bakamayacak hale getiriliyor. Şuan şahıslar üzerinden bir politika yürütülüyor. Bu sıkışmışlığın aşılması için medyaya büyük görevler düşüyor. Türkiye’de medya bunu çok yapamıyor. Saadet Partisinin birçok etkinliği oluyor ancak merkez medya bizi görmezden geliyor. Geçenlerde Kudüs ile ilgili yaptığımız mitingi bir gazete sanki mitingi Cumhurbaşkanı düzenlemiş gibi veriyor. Oysa o mitingi biz düzenledik. Eskiden siyasilerin hepsi bir masa etrafında toplanıp ülkenin sorunlarını konuşabiliyordu. Ancak şuan ne böyle bir entelektüel bir seviye var, nede siyasilerde böyle bir anlayış var. Şimdiki siyasiler kavgaya meyilli ve çatışmadan besleniyorlar. Çatışmayı da bırakma niyetinde değiller. Bizimde en çok gündeme getirdiğimiz konu kutuplaşma meselesidir. Ekonomi, işsizlik ve diğer tüm sorunlarımızı çözmemiz lazım” dedi.

FİSKO BİRLİĞE KAYYUM İSTİYORUZ

HDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının tutuklanmasına ilişkin konuşan Genel İdare Kurulu üyesi Bekir Demirkaya, “Kayyumluk iyi bir şeyse bizim Karadeniz’de Fisko birliğimiz var. Oraya bir kayyum göndersinler. 2 milyar dolarlık fındık bizim katma değerimizle 8 milyar dolara ulaşıyor. Fındığı çuvallarla satmayın diyoruz, İtalyan firmalarına satmayın. Toprak Mahsulleri Ofisine aldırmayın, onların depolama kabiliyetleri bile yok. Madem bu sorunlarımızı çözemiyorsanız bir kayyum gönderin. Kayyum iyi bir şeyse önce bize gönderin” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında konuşan eski Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz ise, Ak Partili Belediye başkanlarının istifa ettirildiğini belirterek, “Onları niye istifa ettirdiniz. Onların yerine kayyum atasaydınız” dedi.

Adalet, ahlak ve nitelik

Türkiye’de en önemli mevzunun adaletin sağlanması olduğunu belirten Öz, “Ahlak ve adalet bizim en önemli ilkelerimizin başında geliyor. Nitelik, ahlak ve adalet konusunda bize itibar eden her kesimden oy almışız. Buralarda tesirli olduğumuz zamanlarda bu özelliklerimizi dışımızdaki insanlar gerçekleştiremeyince bize yeniden teveccüh oldu. Hizmet ederken kimsenin ideolojisine bakmıyoruz, biz görevlendirmede liyakati esas alıyoruz. Bu anlayışımız değişmediği için biz bugün hala varız. Bedel ödeye ödeye halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.