Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi yeniden toplandı

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi yeniden toplandı
Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi, iki ay aradan sonra bugün yeniden bir araya geldi. Kongreye ilişkin yapılan toplantıya eski hazırlık komitesi üyelerinin dışında farklı isimlerin de katılması dikkat çekti.

HEWLÊR- Federal Kürdistan Bölgesi parlamento seçimleri gerekçe gösterilerek 15 Eylül'den 25 Kasım'a ertelenen Kürt Ulusal Kongresi hazırlıkları bugün tekrar başladı. Kongreye ilişkin akşam saatlerinde başlayan toplantı Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı'nda yapıldı. Basının alınmadığı toplantıya aralarında Ahmet Türk, KCK Yürütme Konseyi üyesi Ronahi Serhat, Zeki Şengali, BDP Kars Milletvekili ve Kongre Hazırlık Komitesi üyesi Mülkiye Birtane, DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, Azadî İnisiyatifi Genel Koordinatörü Adem Özcaner ve Ömer Baleki, Nilüfer Koç, Muhamed Haci gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Kongre Hazırlık Komitesi üyeleri katıldı. Toplantıya YNK Politbüro üyesi ve Federal Kürdistan Bölgesi Parlamentosu eski Başkanı Adnan Müfti ile KDP Politbüro üyesi Pıştewani Sadik gibi daha önceki Kongre Hazırlık Komitesi'nde yer almayan farklı isimler de gelmesi dikkat çekti. 

"Komite üyelerinde değişiklik mi oldu?"sorusunu akıllara getiren bu durumun ve PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in Federal Kürdistan Bölgesi'ne alınmamasının ardından yaşanan gerginliğin toplantıya nasıl yansıyacağının toplantıdan sonra yapılması beklenen basın açıklamasıyla açıklığa kavuşturulması bekleniyor. 

Öte yandan 25 Kasım'da yapılması planlanan Kürt Ulusal Kongresi'nin toplanma tarihine az bir zaman kala Kongre Hazırlık Komitesi'nin bir araya gelmesinin Kongre'nin toplanması için gereken hazırlıkları zamanında yetiştirip yetiştiremeyeceği ve kongrenin zamanında yapılıp yapılmayacağının da bu toplantıda netleştirileceği tahmin ediliyor. 

(DİHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.