Kürtçe konuşan öğretmene para cezası

Kürtçe konuşan öğretmene para cezası
Mersin’de öğretmenlik yapan ve öğrencileri ile Kürtçe konuştuğu için sürgün edilen Hudai Morsümbül’e bu sefer de “maaş kesme cezası” verildi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Mersin’in Akdeniz İlçesinde Ulubatlı Hasan Ortaokulu’nda görev yapan Hüdai Morsümbül, sınıfta öğrencileri ile Kürtçe konuştuğu için Yenitaşkent Yusuf Bayık Ortakokulu’na sürgün edilmişti. Morsümbül’e bu kez de Akdeniz Kaymakamlığı- İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 30’da bir oranında maaş kesme cezası verildi.

Morsümbül’e gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verildi: “Daha önce şikâyet edilmenize ve uyarılmanıza rağmen 5’inci sınıflarda uygulanması gereken Türkçe dersi öğretim programının dışına çıkarak, Türkçe derslerinde öğrencilere Kürtçe ve Arapça öğrettiğiniz, Kürtçe ve Arapça kelimeler yazdırdığınız, anlaşıldığından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/C-A maddesine göre ‘1/30 oranında aylıktan kesme’ cezası ile cezalandırılmanız teklif edilmiştir.”

Siyasiler sahip çıktı

Morsümbül’ün para ile cezalandırılmasına siyasi parti temsilcilerinden tepki mesajları geldi. AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Morsümbül’e sahip çıktı. Kurt, “Yaptığımız araştırmalar Hüdai Morsümbül’ün haksız ithamlarla karşılaştığı yönündedir. AK Parti Hükümetinin sağladığı yasal imkânları ve garanti altına aldığı hakları uygulamasına katkı sunmayı suç gibi göstermek bizzat partimizin altını oymak, insanlarımızı kriminalize etmektir. Bu çerçevede olayın takibini yapıyoruz. Adil şahitler olmak zorundayız.”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen de, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Morsümbül’e ceza verilmesini “ırkçılık” olarak değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı: “Öğrencileri ile Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle sürgün edilen öğretmen Hüdai Morsümbül’e bu sefer de para cezası verildi. Tekrarla: Bir öğretmenin öğrencileri ile Kürtçe konuştuğu için cezalandırılması, ırkçı saik barındırır ve insanlığa karşı büyük kötülüktür. Hocamızın yanındayız.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum