Kürtçe öğretmenliğine başvuruda son 5 gün

Kürtçe öğretmenliğine başvuruda son 5 gün
Halk Eğitim Merkezi’nde Usta Öğretici olarak Kürtçe ders vermek isteyen Kürdi Dili ve Edebiyatı bölümü lisans ve lisansüstü mezunlarının 31 Ağustos’a kadar başvuru yapması gerekiyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi’nden (DİERG) yapılan açıklamada, başvuruların, e-yaygin üzerinden online (diploma ve varsa formasyon sertifikası sisteme yüklenmeli) ya da belgelerle birlikte bulunulan il/ilçe Halk Eğitim Merkezi’ne yapılacağı belirtildi. Başvuru dilekçesinde, ders verilmek istenen il ve ilçenin de belirtilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halk Eğitim Merkezlerinde, Kurmanci (A1 seviyesi) ve Zazaca (A1, A2 ve B1 seviyeleri) kurs açılabilir. Kürdce dersi sınıfı açmak isteyen usta öğreticinin başvurusu engellenemez. Kürdce dersleri Halk Eğitim Merkezlerinde yürütülmek zorunda da değildir. Derslik yetersizliği öne sürüldüğünde, usta öğretici herhangi bir okul, üniversite, belediye ya da dernek gibi bir tüzel kurumdan üst yazı alarak o kurumun sınıfını kullanabilir.”

Halk Eğitim Merkezi’ne başvuran 10 yaşından büyük her 12 öğrenci için bir sınıf açılıyor. 12’den fazla öğrencinin kayıt yaptırması halinde, ilave her 12 öğrenci için yeni bir sınıf açılabiliyor. Haftada en fazla 30, ayda 120 saat ders verebilen usta öğreticiler aylık ortalama 5.700 lira kazanabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.