Kürtçeye bir yasak daha

Kürtçeye bir yasak daha
Sanatçı Mem Ararat’ın Bursa’da düzenleyeceği konser, “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edildi.

TİGRİS HABER - Mardinli sanatçı Mem Ararat’ın 29 Mayıs’ta Bursa’da düzenleyeceği konser, “kamu güvenliği” gerekçe gösterilerek, Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Konser organizasyonunu yapan Zîz Müzik açıklama yaparak, valiliğin yasak kararını duyurdu.

Zîz Müzik’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Müziğe ve sanata yönelik engeller devam ederken, 29 Mayıs tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz Mem Ararat konseri kamu güvenliği gerekçesi ile Bursa Valiliği tarafından iptal edilmiştir. Konsere 3 gün kala tüm hazırlıkların tamamlandığı, biletlerinin tamanının tükendiği konserimizin iptal kararı bu sabah itibarı ile bize ulaşmıştır. Müzik sevgiyi ve özgürce bir arada yaşama duyğusunu arttırır. Ancak, son günlerde yaşanan konser iptallerinden dolayı derin bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Alınan kararlar toplum adına kaygı vericidir. Şarkılarımızı her dilde söylemeye, sevgimizi sanat ve müzikle büyütmeye ve sevgi kucaklaşmaya devam edeceğiz.”

İlk tepki CHP’li vekilden

Valiliğin yasağına ilk tepki CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan geldi. Sarıbal, sosyal medya hesabından Nazım Hikmet’in “Korkuyorlar, kartal kanatlı kanaryam türkülerimizden korkuyorlar Reboson” dizesini paylaşarak şunları yazdı: “Dün Kocaeli’de Aynur Doğan, bugün Isparta’da Melek Mosso ve bugün Bursa’da Mem Ararat konserleri saçma sapan gerekçelerle iptal edildi. Büyük Ozan’ın dediği gibi ‘ümitten korkuyorlar’.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.