Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması: "Vatandaş 'iyi oldu' diyecek"

Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması: "Vatandaş 'iyi oldu'  diyecek"
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, asgari ücrete yapılacak artışa ilişkin "Vatandaşımızın 'İyi oldu' dediği bir asgari ücret açıklanacaktır" diye konuştu.

TİGRİS HABER - 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili ilk toplantı bugün yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile saat 14.00'te bir araya gelecek.

Asgari ücrete yapılacak artışa ilişkin AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Asgari ücret 8 bin TL'nin üzerinde bir rakam mı olacak?" sorusuna "Vatandaşımızın 'İyi oldu' dediği bir asgari ücret açıklanacaktır" yanıtını verdi.

CNN Türk canlı yayınına katılan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bir rakam söyleyemem ancak asgari ücretin nasıl tespit edileceği bellidir. İlk toplantı bugün yapılacak. Herkes kendi tekliflerini gündeme getirecek ve Türkiye ekonomisinin genel dengeleri çerçevesinde makul bir asgari ücretin belirlenmesine çalışılacaktır.

Özellikle son dönemde içerisinden geçtiğimiz bu olağanüstü şartların, vatandaşımızın alım gücünü azaltmaması için bu asgari ücrette de vatandaşımızın 'iyi oldu' diyeceği, tatmin edici bir zam oranı açıklanacağını ümit ediyorum.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.