Liderlerin sevindiren diyalogu

Liderlerin sevindiren diyalogu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası sosyal medyada kendisine ve eşine ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan siyasilere teşekkür etti. Erdoğan ile muhalefet parti liderleri arasındaki diyalog takdir topladı.

TİGRİS HABERCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını belirtti.

Eşi Emine Erdoğan ile beraber Covid-19 hastalığına yakalandıklarını belirten Erdoğan şu açıklamayı yaptı: "Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. "Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, geçtiğimiz hafta içi Ukrayna'ya resmi bir ziyarette bulunmuştu. Emine Erdoğan ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Anca beraber, kanca beraber. İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip Bey'le birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a geçmiş olsun temennilerini sosyal medya üzerinden iletti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Twitter üzerinden Erdoğan çiftine geçmiş olsun dileklerini gönderdi.

Erdoğan da bu liderlere Twitter'dan teşekkür ettiklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da geçmiş olsun dileklerini gönderen isimlerden.

Koca'dan aşı çağrısı

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre son bir gün içinde 421 bin 435 Covid-19 testi yapıldı, 98 bin 715 kişinin testi pozitif çıktı, 221 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının kolay yayılmasına bağlı olarak vaka sayılarının artış gösterdiğini belirtti. Koca, bu yüzden herkesin aşısını yaptırması gerektiğine vurgu yaptı.

Bazı paylaşımlara soruşturma

Öte yandan Erdoğan’ın koronavirüs olduğunu açıklamasının ardından sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldı. Bir kişi gözaltına alındı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medyada bu konuda yapılan bazı paylaşımlar hakkında İstanbul ve Ankara'da soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı paylaşımların hakaret içerikli olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını açıklayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı ile ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından re'sen soruşturma başlatılmıştır" ifadesine yer verdi.

Soruşturma kapsamında Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle Pınar Ö. adlı kişi İstanbul Bağcılar'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Ö.'nün gözaltına alındığını doğruladı.

Ankara'da da soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da İstanbul gibi Erdoğan'ın rahatsızlığına ilişkin bazı sosyal medya paylaşımlarına yönelik soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"5 Şubat 2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda; Cumhurbaşkanı'na hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re'sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.