LOHUSALIK DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

LOHUSALIK DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
 Özel Haber
Lohusalık dönemi, doğumdan sonraki 40 günlük süreci kapsayan bir dönemdir.

Lohusalık dönemi, doğumdan sonraki 40 günlük süreci kapsayan bir dönemdir. Bu dönemde anne, doğumun fiziksel ve psikolojik etkilerini atlatmaya çalışır. Bu süreçte annenin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı için dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

Fiziksel sağlık

Lohusalık döneminde annenin fiziksel sağlığı için dikkat etmesi gereken en önemli noktalar:

  • Bol miktarda sıvı tüketin. Lohusalık döneminde vücuttaki sıvı kaybı artar. Bu nedenle günde en az 2,5-3 litre su içmeye özen gösterin.
  • Dengeli ve sağlıklı beslenin. Bu dönemde annenin hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı için yeterli ve dengeli beslenmesi önemlidir. Protein, vitamin ve mineral bakımından zengin besinler tüketin.
  • Dış genital bölgenizi temiz ve kuru tutun. Dış genital bölgenizi günde birkaç kez temizleyin ve kuru tutun. Bu, enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.
  • Doğumdan sonra dikişlerinize zarar verebilecek hareketlerden kaçının. Dikişleriniz iyileşene kadar ağır kaldırmaktan, eğilmekten ve uzun süre oturmaktan kaçının.
  • Eğer doğumunuz normal doğum değilse, doktorunuzun önerdiği şekilde dikişlerinizin pansumanını yapın.

Ruhsal sağlık

Lohusalık döneminde annenin ruhsal sağlığı için dikkat etmesi gereken en önemli noktalar:

  • Yeterli uyuyun. Uyku, fiziksel ve ruhsal sağlığınız için çok önemlidir.Yeni doğmuş bir bebekle Lzor olsa da lohusalık döneminde günde en az 7-8 saat uyumaya özen gösterin.
  • Yardım isteyin. Bu dönemde kendinizi yalnız hissetmeniz normaldir. Yardım almak için eşinize, ailenize veya arkadaşlarınıza güvenin.
  • Kendinizle ilgilenin. Bu dönemde kendinize iyi bakmak için zaman ayırın. Banyo yapın, saçınızı ve makyajınızı yapın, evden dışarı çıkmasanız bile şık giyinin,sevdiğiniz şeyleri yapın.

Lohusalık dönemi, yeni bir hayata başlamak için zor ama heyecan verici bir dönemdir. Bu dönemi sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmeniz için yukarıdaki noktalara dikkat etmenizi öneririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.