Lübnan künefesi Diyarbakır’da

Lübnan künefesi Diyarbakır’da
Dünya lezzeti olan alternatif tatlıları Diyarbakır’a kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, bir ilke daha imza atarak Arap ülkelerinin vazgeçilmez lezzeti olan Lübnan künefesini vatandaşlara sundu.

TİGRİS HABER - Dünyaya kazandırdıkları soğuk baklava ile 37 yıldır tatlı sektöründe nam salan ve alternatif dünya tatlarını da bölgeye kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Vali Münir Karaloğlu’nun 2022 turizm hedefine destek vererek Arap ülkelerinin vazgeçilmezi haline gelen Lübnan künefesini Diyarbakır’a taşıdı.

Lübnan künefesi satış rekoru kırıyor

Turizme destek olmak ve gelen turistlerin ağzını tatlandırmak için Diyarbakır’ın kalbi olan Sur ilçesinde açtıkları tarihi pastaneyle turistleri hem tarihe yolculuk yaptıran hem de yöreye has tatlılarla ağızları tatlandıran Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, bir ilke daha imza atarak Sur ilçesinde vatandaşlara sundukları Lübnan künefesinde talep patlaması yaşandığını söyledi.

Elaldı, "Sokak lezzeti olarak bilinen Lübnan künefesi turizm turları başlamadan satış rekorları kırdı. Sur’un kalbi olan orijinal Diyarbakır’da orijinal tat yapmanın gururunu yaşıyoruz. Soğuk baklava gibi nam yapan bir ürünümüz de var. İnşallah Lübnan künefesini de burada nam yaptıracağız. Talepler turistler gelmeden böyle oluyorsa, düşünün turistler gelirse ne olacak. Hepsinin ağzını tatlandıracağız, değişik çok çeşitlerimiz var. İşimiz bu, işimizle ilgili kendimizi geliştirmek istiyoruz. Yarının neler getireceğini bilmiyoruz ama çok güzel tatlar getireceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.