M.İhsan Arslan Vakfı, geleneksel iftar yemeği 12. Yılında

M.İhsan Arslan Vakfı, geleneksel iftar yemeği 12. Yılında
Ak Parti Diyarbakır eski milletvekili İhsan Arslan’ın kurucu mütevelli heyeti başkanı olduğu ‘M.İhsan Arslan Vakfı’ , her yıl Ramazan ayının ilk günü tertiplediği geleneksel iftar yemeğini bu yıl da tekrarladı.

Ali Abbas YILMAZ / ÖZEL

Ramazan nedeniyle Vakıf her gün 1200 aileyi sıcak yemek verirken, hazırlanan 10 bin yardım kolisini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı. Şuana kadar 4 bin koli yardım dağıtan vakıf, 6 bin koli yardımı da önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

 

1995 yılında kurulan İhsan Arslan Vakfı, sağlık, eğitim ve sosyal yardımlaşma alanlarında yaptığı hizmet ve dayanışmaya ağı ile günümüzde de varlığını sürdürmeye devam ediyor. Okullar inşa eden  Vakıf her yıl öğrencilere burs verdiği burslarla eğitim alanına katkı sundu. Son sekiz yılda Ramazan ayı süresince iftar yemeği veren vakıf,  Ramazan aylarında yardım paketleri dağıtarak ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyor.

 

Yoksulun Vakfı

Her Ramazan ayında yoksullara yaptığı yardımlarla ve Ramazan boyunca verdiği iftar yemekleriyle bilinen İhsan Arslan Vakfı bu yıl da Yenişehir İlçesi Eski Hal semtinde bulunan Sur Düğün Salonunda her gün 1200 kişiye sıcak yemek veriyor. Vakıf bünyesinde 600 kişiye evlere yemek verilirken, 600 kişi de Sur Düğün Salonunda iftarını açıyor.  Ramazan boyunca vatandaşlara iftar yemeği veren vakıf, hazırladığı 10 bin yardım kolisini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı. Şuana kadar 4 bin koli yardım dağıtan vakıf, 6 bin koli yardımı da önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

 

Fakir ve zeki öğrencilere burs

20 yıllık bir geçmişi olan Vakfı ayrıca, eğitim ve sağlık alanında hizmetler üretiyor. Derslerinde başarılı ancak maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamayan öğrencilere vakıf aracılığıyla burs veriliyor. Vakfı, bin öğrenciye eğitim bursu veriyor. Ancak daha fazla sayıda, zeki ama fakirlikten dolayı okuma imkanı bulamayan çocukların eğitimine katkı veriliyor. Hedef, daha fazla sayıda öğrenciye burs imkanı sağlamak.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.