Maarif Okulları’ndan, sosyal sorumluluk projesi

Maarif Okulları’ndan, sosyal sorumluluk projesi
Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okullarından başarılı Eğitim- Öğretim çalışmaları çok yönlü olarak devam ederken sosyal yardım çalışmalarına’da ara vermeden devam ediyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın saygın ve köklü okullarından Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okulları, bir yandan Eğitim-Öğretim çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürürken, öte yandan sosyal yardım çalışmalarına da devam ediyor. 2015 yılından beri Diyarbakır’da eğitim hizmeti veren Maarif Koleji Mozaik Okulları, kurulduğu ilk yıldan bu yana birçok kez sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlerken, yine örnek bir projeye daha imza atarak, şehrin muhtelif semtlerine ve Spor salonlarında spor yapmaya giden sporculara da ücretsiz maske dağıtımı yaptı.
Diyarbakır Mozaik Okulları Maarif Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, Yaptığı Açıklamada Dünyayı etkisi altına alan, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğü bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) dolayısıyla, herkesin oldukça zor günler geçirdiğini bildiklerini ifade eden Merdoğlu  “Diyarbakır Mozaik Okulları Maarif Koleji olarak, bu kapsamda 0- 4 Yaş Gurubu çocuklarımız ile büyükler için kaliteli ve yıkanabilir özel maskeler yaptırarak, Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir İlçelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerine götürüp teslim ederek bir ekibimizde Spor salonlarında giden ve spor yapan gençlerimize maskelerini vererek dağıtmaya başladık”. Diyarbakır Mozaik Okulları Maarif Koleji’ne mensup on beş personelimizin adrese teslim yaptığı dağıtım çalışmalarımız, yaklaşık bir hafta boyunca devam edecek.

maarif-.jpg

AİLELER, ÇOK MENNUN KALDI

4600 maske dağıtımını, özellikle ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerimize dağıtan okulumuz personelleri, gittikleri ailelere, sosyal mesafe ve temas konularında bilgiler de aktarıyorlar. Sağlık konusunda, önümüzdeki günlerde yine bu yönlü çalışmalar yapmaya devam edeceğiz’.
Bağlar İlçesi Kaynartepe mahallesinde ikamet eden Gülşen Yılmaz, ‘İlk defa özel bir okul yönetimi, evlerimize kadar gelip, bizlere ve çocuklarımıza maske dağıttılar. Üstelik de son derece kaliteli ve yıkanabilir olması çok önemli. Çok mutlu olduk, durumumuz maske almaya müsait değil. Bildiğiniz gibi fiyatlar çok yüksek. Sekiz kişiyiz, geçimimizi bile çok zor koşullarda yapıyoruz. 

Allah, razı olsun, okulun yöneticileri ve tüm emeği geçenlerden. Bu örnek davranışın, diğer tüm kurumlara da örnek teşkil etmesini diliyoruz’ şeklinde memnuniyetini dile getirdi. Kayapınar ilçesinde ikamet eden Hatice Savgun isimli vatandaş ise, ‘Önce şaşırdık, çünkü daha önce böyle bir duruma şahit olmadık. Sonra çok sevindik tabi. Çocuklarımıza ve bize, bulaşıcı pandemi ile ilgili bilgiler verdiler. Hep beraber maskelerimizi takıp, bizimle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu hassasiyetlerinden dolayı, tüm okul yönetimine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yaptıkları takdire şayan bir davranış’ şeklinde duygularını ifade etti. 13 yaşındaki Mervan Ateş ise, ‘Bizlere bu maskeleri ulaştıran, kapımıza kadar gelen ve sağlığımızı düşünen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bizi çok mutlu ettiler’ şeklinde sevincini ifade etti. 

YENİ NORMAL DÖNEM İÇİN, TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Akademik başarılarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda elde ettiği başarılarla da dikkatleri üzerine çeken Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okulları Kurucu Müdürü Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, yeni normal dönem için tüm hazırlıkların yapıldığını kaydetti.
‘Amacımız, Maarif Koleji Mozaik Okulları olarak amacımız, başta geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız olmak üzere, tüm Eğitmen kadromuz, personellerimiz, velilerimiz ve okulumuza misafir olarak gelecek ziyaretçilerimizin sağlığını aldığımız en üst düzey tedbirlerle koruyabilmektir’ diyen Haşim Merdoğlu, şöyle devam etti:

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK ‘OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN’

Okul yönetimi olarak, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği protokoller doğrultusunda, gerekli tüm tedbirleri eksiksiz şekilde almış bulunmaktayız.
‘Uzaktan Eğitim’ döneminde gösterdiğimiz hassasiyeti, temizlik, hijyen ve Sağlık konusunda da azami şekilde sürdürmekteyiz.
Okul binasına girmeden önce, herkesin ‘Ateş ölçer’ ile ateşi ölçülüp, maske kontrolü yapılarak elleri dezenfekte edildikten sonra girişleri yapılmakta. Maskesi olmayanlara, Okul olarak temin ediyoruz. Okulun giriş kapısından itibaren başta fiziksel mesafe ve el hijyeni konusunda son derece etkili önlemler aldık.

LGS SINAVINA, HER YÖNÜYLE HAZIRIZ

Okulun iç kısımlarında periyodik olarak dezenfeksiyon işlemleri yapılmakta. Asansörler, idari kısımlar, kayıt görüşmelerimizin yapıldığı alanlar belli aralıklarla dezenfekte edilmektedir.
Hafta sonu yapılacak Liselere Giriş Sınavı (LGS) için de her türlü hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Velilerimizin içi rahat olsun. Sınavın düzenleneceği salon, Sağlık Bakanlığımız’ın belirlediği bütün kurallar çerçevesinde düzenlenip her türlü hijyen önlemi alınmış durumda. Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın son derece steril bir ortamda Eğitim görebilmeleri, sınavlarını yapabilmeleri hususunda, gerekli bütün tedbirlere harfiyen riayet ediyoruz. Maske, Mesafe, Hijyen ve Temizlik hususlarında, tüm yönetim olarak azami dikkat gösteriyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, LGS’ye bütün öğrencilere başarılar diliyor, Diyarbakır Maarif Koleji olarak, bu zorlu sürecin en kısa zamanda ortadan kalkması dileğiyle, tüm öğrencilerimiz ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu günler diliyoruz’.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.