Maden ilçesi doğal gaz istiyor

Maden ilçesi doğal gaz istiyor
Elazığ'ın Maden ilçesi yıllardır dört etrafı doğalgazla çevrili ve adeta doğalgaz çemberinde doğalgazdan yoksun yaşamaya devam ediyor.

TİGRİS HABER - Maden'in komşuları Ergani’de, Çermik’te, Sivrice’de, Elazığ merkezde ve Palu’da doğalgaz kullanılırken doğalgazdan yoksun kalan Madenliler, 2021 yılının Eylül ayında ''Maden’e doğalgaz istiyoruz.'' başlığı ile imza kampanyası başlattı. Ayrıca 5 Ekim 2021'de İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli yazılı soru önergesi ile ve 1 Kasım 2021'de CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sözlü soru ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına ''Maden doğalgaza ne zaman kavuşacak'' diye sordu.

17 Ekim 2023'te Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan'ın ''Maden doğalgaza ne zaman kavuşacak'' diye sorduğu yazılı soru önergesini ise, 20 Aralık 2023'te cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ''nüfus 3.662, mesafe 53 km.'' gerekçesiyle ''bir sonraki planlamada tekrar değerlendirilecektir.'' dedi.

Oysa Maden'in batı komşusu olan doğalgazlı Sivrice ilçesinin nüfusu Maden'den az, ayrıca bakanın ''mesafe 53 km.'' demesine karşılık Maden'in doğu komşusu olan doğalgazlı Ergani ilçesi ile arasındaki mesafe karayolu ile 17 km. ve doğalgaz boru hattı da ilçe sınırından geçiyor.

Yıl 2024, dört etrafı doğalgazla çevrili Maden'in ''doğalgaz çilesi'' devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.