Mahabad'da halka ateş açıldı

Mahabad'da halka ateş açıldı
İran'ın Kürt kentlerinde, Jîna Mahsa Amini eylemleriyle başlayan hükümet karşıtı gösteriler sürüyor. İran polisi, Mahabad ile Bokan'daki göstericilere ağır silahlarla müdahale etti.

TİGRİS HABER - Kürt kenti Mahabad'da düzenlenen Jîna Mahsa Amini protestolarına emniyet güçleri ateşli silahlarla müdahale etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, önceki gece Mahabad kentinde meydana gelen olaylarda polis eylemcilere karşı silah ve patlayıcılar kullandı.

Kentte rejim aleyhine sloganlar atan göstericiler, bazı caddeleri tuğla ve taşlarla kapattı. İran güvenlik güçlerinin göstericilere ateşli silahlarla müdahale ettiği kentte, yer yer patlama sesleri duyuldu.

Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen bazı medya kuruluşları ise emniyet güçlerinin Mahabad'da İran Kürdistan Komala Partisi üyelerine yönelik operasyon düzenlediğini öne sürdü.

Kente çok sayıda polisin sevk edildiği belirtilirken, eylemciler ve hükümet karşıtları sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla "Mahabad halkına yardım" çağrılarında bulundu. Ülke dışında yaşayan kadın aktvisit Mesih Alinejad İran halkına yönelik yaptığı çağrıda, Mahabad kenti halkına sahip çıkmaları için 20.11.2022 tarihinde bütün kentlerde protesto gösterileri düzenlemelerini istedi. Çıkan olaylarda can kaybı ya da yaralı olup olmadığına ilişkin ise resmi makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Bokan’da 4 devrim muhafızı hayatını kaybetti

İran'ın Kürdistan eyaletindeki insan hakları ihlallerini kayıt altına alan Hengaw insan hakları örgütü ise Mahabad kentinin sokaklarının savaş alanını andırdığını belirterek helikopterlerin sürekli gezdiğini ve kentte çok sayıda çatışma sesinin duyulduğunu bildirdi.

Mahabad'ın yanı sıra Kürtlerin çoğunlukta olduğu Bokan şehrinde de sürekli helikopterlerin gezdiğini duyuran örgüt, Bokan'da halkın evlerine de ateş açıldığını ayrıca kentte dünkü çatışmalarda Devrim Muhafızları üyesi dört güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini açıkladı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.