Maharetli eller ev ekonomisine can veriyor

Maharetli eller ev ekonomisine can veriyor
Bitlis’in Ahlat ilçesindeki ev ve iş yerlerinde kullanılamaz hale gelen oturma grubu ve çekyat gibi ürünler, ustaların maharetli ellerinden ilk günkü görünümlerine kavuşturuluyor.

  Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaklaşık 7 yıldır döşemecilik mesleğini icra eden Özkan Akbağ, vatandaşların eskiyen veya bozulan koltuk grubu, çekyat ve benzeri ürünleri yeniden almaktansa döşemeye getirerek uygun bir fiyatla yenilenmiş haliyle teslim aldıklarını söyledi. Akbağ, eskiyen ve kullanılabilecek eşyaları hem yenilediğini hem de ekonomiye geri dönüşümünün sağlandığını ifade ederek, "Her türlü koltuk, oturma grubu, çekyat gibi ürünlerin tamirat ve döşeme işini yapıyoruz. Birçok üründe oluşan hasarı kapatmak için vatandaşın ya döşemeye gelmesi gerekiyor ya da yeni bir mobilya alması gerekmektedir. Vatandaşlar yeni bir mobilyaya para vermektense uygun fiyatlarla döşemelerde yaptırarak yenilenmiş haliyle ürünlerine kavuşabiliyor. İşte bu noktada döşemecilik mesleği önemli bir rol üstlenmektedir. Çünkü uygun fiyatlara yapılan bazı tamirat ve döşeme işleri vatandaşı da memnun ediyor. Genelde bayram önceleri işlerimiz oldukça yoğun oluyor. Bu dönemlerde özellikle oturma grupları ve çekyat gibi ürünler hem tamirat için hem de döşeme için işyerimize getiriliyor. Tabi biz de her geçen gün yeni kumaş çeşitleri ve kaliteli ürünlerle mesleğimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Döşemecilik oldukça güzel bir meslektir" dedi.

  “DEĞERLİ BİR MESLEĞİ İCRA EDİYORUZ”

  Döşemeciliğin piyasadaki en değerli mesleklerden biri olduğunu belirten Özkan Akbağ, "Eskiyen mobilyalara farklı estetik ve hünerlerimizi katarak yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Her türlü koltuk, kanepe döşeme, yüz değişimi, tamir ve bakım işlemleri yapıyorum. Genellikle insanlar eski koltukları kullanılmayacak duruma gelindiği zaman yenilenmesi için bizlere getiriyor. Bizler de yenileyerek en kısa zamanda teslim ediyoruz. Yeni koltuk almaktansa yenileme daha avantajlı oluyor" diye konuştu.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.