Mahkeme, Diyarbakır’ın akciğerine sahip çıktı

Mahkeme, Diyarbakır’ın akciğerine sahip çıktı
Diyarbakır Kent Ormanı’nın yapı rezerv alanı olarak ilan edilmesine yargı son noktayı koydu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan ve kentin akciğerleri olan 3 bin dönümlük Kent Ormanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Konut Rezerv Alanı’ olarak belirlemişti. Kent Ormanı’nın yeşil alan statüsünden çıkarılması Diyarbakır’da büyük tepkilere neden olmuş, konu yargıya taşınmıştı. Diyarbakır’daki yerel mahkeme, Bakanlığın talebini reddetmiş, dava dosyası Bölge İdare Mahkemesine taşınmıştı.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararın iptaline ilişkin başvurusunu değerlendirdi. Mahkeme sevindiren bir karara imza attı.

Karar usule uygun

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi kararında, “İdare ve vergi mahkemeleri tarafından verilen kararların istinaf yolu ile incelenip kaldırılabilimmeleri, 2577 sayılı idari Yargılama Usulü Kanunun 45. Maddesinde yazılı nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür. Dosyadaki belgeler ile istinaf dilekçesindeki iddiaların incelenmesinden, istinaf başvurusuna konu kararın ve dayandığı gerekçesinin hukuka ve usule uygun olduğu, kararın kaldırılmasını gerektirecek yasal bir sebebin bulunmadığı sonucuna varılmıştır.”

Dava lehimize sonuçlandı

Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Komisyonumuz tarafından Diyarbakır Kayapınar İlçesi’nde bulunan Kent Ormanı’nın ‘Rezerv Yapı Alanı’ olarak belirlenmesine ilişkin açılan iptal davasının istinaf incelemesi de lehimize sonuçlanmış olup Bakanlığın istinaf talebi kesin olarak reddedilmiştir” ifadeleri kullanıldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.