Mahkeme, Yanardağ’a verdiği cezanın gerekçesini açıkladı

Mahkeme, Yanardağ’a verdiği cezanın gerekçesini açıkladı
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Merdan Yanardağ’a, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

TİGRİS HABER - İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçeli kararını tamamladı. Kararda, Yanardağ’ın sözlerinin bütün halinde 'propaganda suçunu' oluşturduğu belirtildi.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre gerekçeli kararda, Yanardağ'ın TELE1 yayınında kullandığı ifadeleriyle "Abdullah Öcalan’ı ve lideri olduğu terör örgütü PKK’yı sempatik göstermeye çalıştığı, özellikle genç izleyicilere Öcalan’ı siyasi tutsak gibi göstermeyi amaçladığı" vurgulandı.

Yanardağ’ın ifadelerinin “iç acıtıcı” olarak nitelendirildiği kararda, AİHM’nin de terör örgütlerini övmeye, sempatik göstermeye dayalı sözleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmediği savunularak, “AİHM yargılamasını kabul etmiş devletlerin de DEAŞ, EL KAİDE gibi terör örgütleri liderlerinin siyasetlerinin ulusal kanallardan övülmesini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesi beklenmeyecektir” denildi.

Kararda, "Geniş kitlelere ve özellikle yaşı küçük izleyicilere Öcalan'ı herhangi bir suçu olmayan, Türkiye Cumhuriyeti tarafından siyasi tutsak alınmış bir kişi gibi gösterdiği, siyasetini överek PKK terör örgütünü sempatik göstermeye çalıştığı meydana gelen tehlikenin normal propaganda eylemlerinden ağır olduğu" savunuldu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.