Mahkemeden Diyarbakır kayyumuna ret!

Mahkemeden Diyarbakır kayyumuna ret!
Diyarbakır 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi kayyumunun yaptırdığı karpuz içindeki çocuk heykeli ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca hakkında açılan davayı karara bağladı.

TİGRİS HABER - Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Temmuz ayında havalimanı kavşağına yaptırılan ve büyük tartışma yaratan karpuz içindeki çocuk ve kadayıf tepsisi gösteren heykeller tepki çekmişti. Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla ilgili birimler heykelleri kaldırmıştı.

‘Ucube yerine gençlere iş imkanı sağlansın’

Tartışmalara dahil olan CHP Genel Başkan yardımcısı Gülizar Biçer Karaca 1 Temmuz günü Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, "Diyarbakırlı gençlere iş olanağı sağlayacak yatırımlara harcamak yerine; 4,5 milyon TL'yi, 3-5 ucube heykele yatıran sonra da 'pardon' diyerek heykelleri kaldıran kayyuma sesleniyorum: Diyarbakırlı gençlerin, kadınların, çocukların, yurttaşlarımızın üzerinden elinizi çekin" ifadelerini kullanmıştı.

Belediye tazminat davası açtı

Bu açıklamaların "hakaret" içerdiği ve "karalama" amacı taşıdığını öne süren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, konuyu yargıya taşıdı. Dilekçeyi işleme koyan savcılık, 27 Temmuz 2021 tarihinde CHP'li Karaca hakkında 4 bin 500 TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Diyarbakır 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, mahkeme davayı reddetti. 27 Ekim’de yapılan duruşmada Büyükşehir Belediyesi adına savunma yapan Avukat Şefik Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Biçer’in yaptığı açıklama ile Büyükşehir Belediyesi ve kurumu temsil edilen Başkan Vekili Münir Karaloğlu’nun kişilik haklarının zedelendiğini ifade etti. Çelik, bu nedenlerden dolayı davanın kabulünü talep etti.

Mahkeme ilk celsede talebi reddetti

CHP Genel Başkan yardımcısı Karaca’nın vekili Avukat Abdullah Şuayp Alyamaç ise açıklamaların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini talep ederek, davanın reddini istedi. Dosyayı inceleyen Mahkeme heyeti, tarafları dinledikten sonra istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine karar verdi.

CHP’li vekil: Vali sözlerime alınmış

CHP'li Karaca, daha önce yapmış olduğu açıklamada davayı eleştirerek, "Toplumsal tepkinin giderek büyümesi nedeni ile kaldırılan bir karpuz heykeli vardı hatırlarsanız. Ben bunu eleştirmiştim. Dedim ki Diyarbakırlı genç arkadaşlarımız işsiz. Diyarbakırlı genç arkadaşlarımız aşsız. Akşam evine ekmek götürmek istiyor, iş aş sahibi olmak istiyor, bu gençlerimizin alın terini, bu gençlerimizin iş aş için yapılacak yatırımların bedelini o heykellere, o düzenlemelere yatırdı. Diyarbakırlı gençler sizden bunun hesabını soracak demiştim. Bunun üzerine Diyarbakır'ın kayyum valisi bu sözlerimden dolayı kendisi üzülmüş, benim hakkımda manevi tazminat davası açmış" ifadesini kullanmıştı. (Kaynak: Independent Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum