Maliye Bakanı Şimşek, Mardin'de

Maliye Bakanı Şimşek, Mardin'de
Bakan Şimşek: "Çözüm süreci demek geçmişte terörle mücadeleye ayrılan 350 milyar doların artık millete hizmet olarak gitmesi demek"

"Türkiye uluslararası yolsuzluk algı endeksinde 177 ülke arasında 53. sıraya yükselmiş. Yani ne demek biliyor musunuz. Türkiye 124 ülkeden daha şeffaf, daha hesap verebilir, yolsuzluğun az olduğu bir ülke."

MARDİN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çözüm Süreci ile bölgeye daha fazla yatırımların geleceğini belirterek "Çözüm süreci demek geçmişte terörle mücadeleye ayrılan 350 milyar doların artık millete hizmet olarak gitmesi demek" dedi.

 

Bakan Şimşek, Mardin'de Cumhuriyet Meydanı'nda esnafı ziyaret etti. Esnaf ile Kürtçe, Arapça ve Türkçe sohbet eden Bakan Şimşek, bir esnafın hediye ettiği puşiyi kafasına bağladı.  Kendisinin emekli olduğunu ve iş yeri açtığını, bu nedenle maaşından kesinti yapıldığını bildiren ve Güneydoğu'daki yatırımcılara kolaylık sağlanması talebinde bulunan bir esnafa Şimşek, "Güneydoğu'da 100 liralık yatırım yapan iş adamına biz 116 lira destek veriyoruz. Bugün hiç kimse, babası dahil bu desteği vermez" dedi.Bütün dünyada emeklilik yaşının 60 ve 65 arasında olduğunu, ayrıca emeklilerin tekrar çalışmaya dönmediğini belirten Bakan Şimşek, "Türkiye'de SGK'ya emeklilerin maaşının ödenmesi için yılda 77 katrilyon lira veriyoruz" dedi. Türkiye'de alınan primler ile ödenen maaşlarının birbirini tutmadığını ifade eden Şimşek şöyle konuştu:"Dünyanın bütün ülkelerinde insanlar emekli olduktan sonra işe dönmüyor. Dönerlerse vergilerini ödüyorlar. Hatta Danimarka ve Almanya'da emeklilerden de vergi alınıyor, dönüp çalışmasalar da. 1990'lı yılların başında Türkiye'de sosyal güvenlik sistemi başa baş gidiyorken, fazla veriyorken, maalesef o günün popülist siyasetçileri sayesinde bugün SGK yılda 77 katrilyon lirayı bütçeden alıyor. Emekli maşını ödesin diye. Çünkü aldığım primler ile ödediğim maaşlar birini tutmuyor."

 

Kentte yabancı turistlerle de İngilizce sohbet eden Bakan Şimşek daha sonra, Mardin'de tarihi sokakları gezdi, daha sonra Diyarbakır’a hareket etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.