Mardin, Satranç Turnuvaları şehri oluyor

Mardin, Satranç Turnuvaları şehri oluyor
Türkiye’nin en fazla satranç turnuvası düzenleyen illerinden Mardin, art arda yaptığı büyük ve uluslararası turnuvalarla önemli bir satranç merkezi oluyor.

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 55.000 TL ödüllü Uluslararası Gençlik Haftası Turnuvası’ndan sonra, 3 Haziranda yapılacak olan ödüllü ‘Mardin Barosu Avukatlar Günü Satranç Turnuvası’nın ardından, 11 Haziran’da yapılacak olan yine yüksek ödüllü yurtiçi ve yurtdışından usta oyuncuların katılmasının beklendiği ‘Mardin Eczacılar Günü Uluslararası Satranç Turnuvası’ başlayacak.

Sadece Mardinli oyuncuların değil, ilde yapılan turnuvalara bölge ve tüm Türkiye’den satranç oyuncularının uğrak yeri olan Mardin, Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl temsilciliğinin düzenlediği yüksek ödüllü turnuvalar sayesinde Türkiye’nin önemli bir satranç merkezi olmaya doğru gidiyor.

Son yıllarda satrançta büyük bir atılım gerçekleştiren Mardin,bu alanda bir çok yetenekli sporcuyu da milli takıma kazandırdı.Baver Yılmaz, Demhat Zerey ve Tuana Abak gibi yetenekli gençleri şimdiden zorlamaya başlayan gençler gelmeye başladı.

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Derikli Baver Yılmaz

Mardin’e katılımı yüksek ve ses getiren turnuvalara sponsor bulan ve düzenleyen başarılı ekibin başında olan Bölge ve İl satranç Temsilcisi Ulusal Hakem Cengiz Yalçın: İlimizde yaklaşık olarak 25 yıldır satranç sporunun hemen her alanında oldum. Oyunculuk , antrenörlük ve hakemlik yaptım Mardin’de. Tercihimi hakemlikten yana kullandım…

Bu süre zarfında benim bildiğim ilk milli takım sporcumuz, Melek Ayaz olarak hatırlıyorum.

Daha sonra Nisanur Turan ve Nazlı Demir milli takım havuzuna girdiler. Nazlı Demir aynı zamanda milli takımımız adına yarışıp Avrupa 3.lüğü aldı.

İlimizde yetişip milli takıma hiç yenilmeden giren Baver Yılmaz daha sonraki yıllarda ülkemiz adına yaş gurubunda hem Avrupa hem de dünya şampiyonu oldu. Son zamanlarda yurtiçi ve yurtdışında başarılı sonuçlar alan genç satranç oyuncularımızdan Demhat Zerey de ilimiz sporcusu olarak Avrupa okul sporlarında kategori birinciliği alan takımda yer alıyordu.

Daha sonra bu kervana Jiyan Temel, Tuana Abak, Rohat Miran Tokan, Bedran Şeyhmus Vural, İbrahim Halil Doğru, Elif Didin, ve Begüm Ava katıldı. Son dönemde ise Ahmet Taha Üzümcü, Zana Ares Durmaz, Nujin Yılmaz, Muhammed Talha Doğru, Türkan Nehir Didin, Berat Akbalı, gibi sporcularımız da milli takım havuzuna girmeye hak kazanıp ilimizi gururlandırdılar. Açıklamasını yapan Bölge ve Mardin İl Satranç Temsilcisi Cengiz Yalçın, ‘’Bundan böyle gençlerimize deneyim kazanmaları için bu tür turnuvaları Federasyonumuz ve Mardin Gençlik Spor İl müdürlüğümüzün verdikleri desteklerle daha da artırmayı planlıyoruz’’ dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.