Mardin’de 756 bin TL kaçak su cezası kesildi

Mardin’de 756 bin TL kaçak su cezası kesildi
Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğünce Beyazsu ana isale hattından kaçak kullananlara toplamda 756 bin lira ceza kesildi.

MARSU'dan yapılan yazılı açıklamada, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ın talimatı doğrultusunda kent genelinde vatandaşın hakkı olan içme suyunda kaçak kullanımın önüne geçmek için gece gündüz çalışma yürütüldüğü belirtildi.

MARSU Kaçak Araştırma ve Denetleme Servisi ekiplerinin Kızıltepe ilçesi Dereyanı ve Alınlı mahallelerinde tarla sulamasında kullanılmak üzere, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerini besleyen içmesuyu ana isale hattından kaçak hat çekildiğini tespit ettiği ifade edilen açıklamada, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde yaşayan vatandaşların içme suyunu gasp ederek tarla sulamasında kullanan şahıslara yönelik 756 bin lira idari cezai işlem uygulandığı ve adli sürecin başlatıldığı, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MARSU Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak, gece gündüz çalışarak kentte kaçak su kullanımına izin vermeyeceklerini ifade etti. (AA)  

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.