Mardin'de barış yemeği

Mardin'de barış yemeği
Mardin'in Gökçe Mahallesi'nde yaşayan iki aile arasındaki husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı.

 Mardin'in Gökçe Mahallesi'nde yaşayan iki aile arasındaki husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı.

MARDİN  - Mardin'in Gökçe Mahallesi'nde yaşayan iki aile arasındaki husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Yıldırım ailesi fertleri arasında nisan ayından beri yaşanan husumet nedeniyle devreye giren Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, aile bireylerini barıştırdı.Aile bireylerinin barışları nedeniyle düzenlenen törende konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesiyle mutlu olunabileceğine vurgu yaptı.

Barış vesilesiyle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Türk, yüreklerde her zaman insan sevgisinin olması gerektiğini kaydetti.Türk, "Bugün Ortadoğu'da yaşanan bir savaş var. IŞİD çetelerinin halklar üzerinde saldırısı var. Gençlerimiz yaşamını yitiriyor. Gencecik insanlar ölüyor. Bütün bunları gördüğümüzde beraber yaşamanın, birlikte kardeşleşerek yaşamanın ne kadar güzel olduğunu birlikte anlayacağız" dedi.Aruklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak da ailelerin barışmasına çok sevindiklerini belirterek bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Emin Irmak, daha önce de ailelerin barışması için girişimlerde bulunurken çıkan olaylarda açılan ateş sonucu yaralanmıştı.Barış yemeğine, DBP ve HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.