Mardin'de dinamik denetim uygulaması

Mardin'de dinamik denetim uygulaması
Mardin'de jandarma ekipleri, İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle mücadelede "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması yaptı.

Kovid-19 risk değerlendirme haritasında düşük riskli iller arasında yer alan Mardin'de, salgınla mücadele kapsamında, mevcut risk durumunun korunması ve gevşemelerin önüne geçilmesi amacıyla denetimler artırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri alışveriş merkezleri, parklar, iş yerleri, cadde ve sokaklar ile özel ve toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirdi.

İl genelinde 300 personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde 178 iş yeri, 67 umuma açık yer, 985 özel ve toplu taşıma aracı denetlenirken 2 bin 332 vatandaşa da mevcut risk durumunun korunması ve daha riskli durumların yaşanmaması adına maske, mesafe ve hijyen kuralları tekrar hatırlatarak, bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kontrollü normalleşme döneminde kuralların önemini dile getiren jandarma ekipleri, "Kurallara uyarak bu süreci birlikte atlatacağız." mesajı verdi. (AA)  

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.