Mardin'de ilkokul öğrencileri Belediye Başkanı ile röportaj yaptı

Mardin'de ilkokul öğrencileri Belediye Başkanı ile röportaj yaptı
Mardin-Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulundaki öğrenciler Artuklu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Tutaşı ile röportaj yaptı.

TİGRİS HABER - Mardin Şehit İlhan Varank Ortaokulu 5. sınıf  sınıf öğrencileri Elif Cansu Özbay, Yağmur Başcı ve Yağmur Hasar, Türkçe öğretmenleri Metin Aydın ve Hekim Bayındır koordinatörlüğünde başlattıkları, "Mardinli Tanınan Şahsiyetlerle Röportajlar" başlıklı projenin ilkini Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir TUTAŞI ile gerçekleştirdi.

Mardin-Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulundaki öğrencilerin yapacakları röportajlar yazılı hale getirilip kitaplaştırılacak…

Hayatlarında ilk kez bir yöneticiyle röportaj yapan öğrencilerin çok mutlu olduklarını belirten Şehit İlhan Varank Ortaokulu Müdürü Ramazan NERGİZ, “Öğrencilerimizin bu proje kapsamında güzel bir deneyim kazanıp, güvenlerinin arttığını düşünüyorum. ” dedi.

Elif Cansu Özbay: Merhaba  Başkanım, ben Elif Cansu. İzin verirseniz size ilk soruyu ben sormak istiyorum. Çocuk  parklarına  kamera taktırmayı düşünüyor musunuz?

Abdulkadir TUTAŞI: Bende hoş geldiniz diyorum. Evet... Gerek sizin güvenliğiniz için gerek vatandaşlarımızın güvenliği için benim yapmam gereken ilk işlerden bir tanesi de o.

Yağmur Başcı: Merhaba başkanım. Çocuklara yönelik projeler düşünüyor musunuz?

Abdulkadir TUTAŞI: Tabi ki. Her türlü sosyal aktiviteyi düşünüyoruz. İster şehir içi, ister şehir dışı turlar, ister paralardaki etkinlikler... Bakın şu anda Büyükşehir Belediyesinin Kadın ve Aile Hizmetleri'nin Daire Başkanı da burada. İyi ki gelmişsiniz çocuklar. Başkanımızla bunu paylaşacağız. 23 Nisan'da siz güzel çocuklarımıza güzel bir sunumumuz olacak. İlk başta bizim düşündüğümüz parklarımız ve sizin güzelliğiniz.

Yağmur Hasar: Çocuk parklarındaki güvenlik önlemleri sizce yeterli mi?

Abdulkadir TUTAŞI: Hayır, itiraf ediyorum hayır. Güvenliğin yetersiz olmasının nedeni, personelimiz az… Güvenliği sadece polis, asker sağlamaz. Bizlerinde sağlaması gerekli. Bana göre eksiğimiz var.

Elif Cansu Özbay: Daha güzel  bir Artuklu için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Abdulkadir TUTAŞI: Çok şey yapmayı düşünüyorum. Meselâ, ilk önce yapmamız gereken bir kültür merkezi, bir şehir terası, bir güneş enerjisi... Bilmem yetti mi?.. Güzel yollar, güzel kaldırımlar, güzel parklar... Çünkü Mardin Artuklu demek, Artuklu Mardin demektir. Ne yapsak azdır. İnşallah çok  güzel  şeyler olacak.

Yağmur Başcı: Okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere yönelik  çalışmalarınız var mı?

Abdulkadir TUTAŞI: Var ve devam ediyor. Bizim mahalle konakları dediğimiz yerlerimiz var. Meselâ Kabala'da, Ortaköy 'de, İstasyon'da ve Yenişehir'de mevcut. Yenilerini de açıyoruz. Eski YKM dediğimiz yerde güzel bir mahalle konağı açıyoruz. Bu konakların insanlarımıza olumlu olarak, yüzde doksan etkisi var. Oradaki insanlarımıza gerek Türkçeyi, gerek okuma-yazmayı, gerekse her türlü kültürü  öğretmek için  oradayız.

Yağmur Hasar: Artuklu halkının sosyalleşmesi yönünde çalışmalarınız var mı?

Abdulkadir TUTAŞI: Evet, Kültür Sarayı sosyalleşmeye en güzel örnek. Meselâ sinema salonları, nikâh salonları, konferans salonları, okuma-yazma salonları gibi…

Yağmur Hasar: Artuklu'daki okulları ziyaret ettiniz mi?

Abdulkadir TUTAŞI: Kendi adımı taşıyan Abdülkadir Tutaşı Okulu var , bilmem duydunuz mu? Bir önceki Belediye Başkanlığım dönemimde oraya bir okul yaptırdım. Ayrıca babamın adına da bir okul var Cemil Tutaşı. Bakıma muhtaç özel insanlarımızla ilgili. Tabi Belediye Başkanı’nın işi çok ama bu bir mazeret değil. Bütün okulları dolaşıp hal hatır sormamız lâzım. İhtiyaçlarınızı öğrenmem lâzım. Bu arada bende öğretmen  kökenliyim. Bir önceki İl Milli Eğitim  Müdürünüz  Şeyhmus Sümer ile de okulda sıra arkadaşıydım.

Yağmur Başcı: Belediyede kaç birim ya da hizmet var?

Abdulkadir TUTAŞI: Büyükşehir Belediyesi olsa daha çok birimimiz olurdu. Biz ilçe olduğumuz için yirmiye yakın birimimiz var. Bazı birimlerimizin yetkileri büyükşehir ait olduğundan biz 10 tanesini aktif hale getirdik. Örnek; zabıta, temizlik, kültür, fen, imar gibi...

Elif Cansu Özbay: Biz çocuklar için neler düşünüyorsunuz?

Abdulkadir TUTAŞI: Düşüncemiz size güzel bir gelecek sağlamak. Sizleri gayri ahlâkı yollardan koruyup, özüne, vatanına sadık evlatlar olarak yetiştirmek. Bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız.

Yağmur Başcı: Yoksul insanlarımıza yönelik yardımlarınız var mı?

Abdulkadir TUTAŞI: Var ama biz bunu açıklamıyoruz. Çünkü sağ elin verdiğini sol el duymamalı. O bizimle Allah arasındadır yavrum.

Yağmur Hasar: Halkın sıkıntılarını birebir dinler misiniz?

Abdulkadir TUTAŞI: Her zaman. Günün 24 saati telefonum açık. Telefonumuz  Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hiç kapanmaz. Benim vicdan muhasebem de bunu gerektirir. Vatandaşlar istedikleri an bize ulaşabilir.

Elif Cansu Özbay: Sizce Mardin ve Artuklu neden önemlidir?

Abdulkadir TUTAŞI: Tarih var, kültür  var, Anadolu'nun bütün güzellikleri burada... Bakın Türkçenin, Kürtçenin, Arapçanın, diğer dillerin konuşulduğu ve Müslüman, Yezidi, Hıristiyan halkın yaşadığı ender yerdir Mardin. Özellikle Artuklumuz.

Elif Cansu Özbay: Bize vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Abdulkadir TUTAŞI: Ben teşekkür  ederim, her zaman bu kapı sizlere açık. Çünkü bu oda sizin. ailenizin, okulunuzun, arkadaşınızın… Her ne konuda olursa olsun yanındayız çocuklar. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.