Marketlerde satışı yasaklandı!

Marketlerde satışı yasaklandı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, duyurduğu yeni düzenleme ile market raflarında sık sık tüketilen ürünlere yeni bir kısıtlama getirdi.

NAR EKŞİSİ VE LİMON SOSU YASAKLANDI

TİGRİS HABER - Bu son kararın öncesinde, Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer kararla, nar ekşisi izlenimi veren bazı ürünlerin satışının yasaklandığı hatırlatıldı. Bu kapsamda, nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünlerin satışı durdurulmuştu. Şimdi de etiklerdeki ifadelerin kaldırılması gündem oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son kararıyla, market raflarındaki ürün etiketlerinde kullanılan bazı ifadelerde değişiklik yapılması gündeme geldi. İddialara göre, etiketlerde kullanılan ifadelerin standart hale getirileceği ve yanıltıcı ifadelerin kaldırılacağı belirtildi. Bu çerçevede, özellikle "tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi ifadelerin artık kullanılamayacağı ifade edildi. Bu ibarelerin olduğu ürünler artık marketlerde yasaklandı. Karara uymayan markalara cezai işlemler uygulanacağı da bildirildi. Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen bu kararın uygulamaya geçiş takvimi belirlenirken, marketler ve üreticilerin bu değişikliğe nasıl uyum sağlayacakları merak konusu haline geldi.market3-001.jpgBu yeni gelişmeyle birlikte, markaların etiketlerindeki ifadeler değişecek. Tüketiciyi korumak amacıyla alınan bu kararın doğru olduğunu belirten uzmanlar, tüketicilerin ürünler hakkında daha doğru bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptılar. Bu nedenle, etiketlerdeki ifadelerin net ve doğru olması, tüketicilerin sağlıklı tercihler yapmalarına olanak sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.