Mart’ta 25 kadın öldürüldü: 2 kadın ölümü Diyarbakır’da

Mart’ta 25 kadın öldürüldü: 2 kadın ölümü Diyarbakır’da
Erkekler, Mart ayında en az 51 kadına şiddet uyguladı, en az 25 kadını öldürdü.

TİGRİS HABER - bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Mart’ta en az 25 kadını öldürdü, üç kadına tecavüz etti.

Mart’ta en az 19 kadının ölümü (Diyarbakır (2), Kırıkkale (1), Antalya (1), Sinop (1), Bursa (1), İstanbul (4), Samsun (1), Van (1), Urfa (1), Edirne (1), Kayseri (1), Karaman (1), Mersin (1), Düzce (1), Yalova (1)) basına şüpheli olarak yansıdı.

Cinayet

Erkekler, Mart’ta en az 25 kadını öldürdü; geçen yıl bu sayı 36 idi. Ayrıca erkekler, kadınların yanında bulunan bir erkeği de öldürdü. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Türkmenistan, biri Afganistan biri de Kırgızistanlıydı. Erkekler en az altı kadını “koruma” veya “uzaklaştırma” kararına rağmen öldürdü.

Erklerin 18 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler yedi kadını ayrılmak istediği iki kadını da ekonomik sorunlar için öldürdü.

19 kadını kocası, eski kocası veya sevgilisi öldürdü. İki kadını oğlu, bir kadını babası, bir kadını akrabası öldürdü. İki kadını öldüren dört erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkekler, kadınların yarısından fazlasını ev içinde öldürdü.  Erkekler, 15 kadını ev içinde, 10 kadını işyeri, ormanlık alan, sokak, hastane gibi ev dışı alanlarda öldürdü.  Erkekler, kadınları yarısından fazlasını ateşli silahla öldürdü.

Erkekler, 10 kadını ateşli silahlarla, dokuz kadını kesici aletle, bir kadını balkondan atarak, beş kadını da boğarak öldürdü.

Cinsel Saldırı /Tecavüz

Basına yansıyan bilgilere göre erkekler, Mart’ta en az üç kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı ay erkeklerin tecavüz ettiği kadın sayısı dokuzdu.

Bir kadına kuzeni, bir kadına doktor, bir kadına da bindiği aracın şoförü tecavüz etti. (bianet/Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.