MAÜ tıp fakültesi yapımı için ilk imzalar atıldı

MAÜ tıp fakültesi yapımı için ilk imzalar atıldı
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Nezir Sürücü Hastanesi ve Temel Tıp Bilimleri bina yapım protokolü için ilk imzalar atıldı.

TİGRİS HABER - Protokol, Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi bina yapımını üstlenen iş insanı Nezir Sürücü, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Valisi Mahmut Demirtaş tarafından imzalandı. Mardin’e büyük bir eğitim ve sağlık yatırımı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “Son dönemde hayırsever iş insanlarımızın ilimizin dört bir yanında eğitimden sağlığa, kültürden sosyal hayata pek çok alanda pek çok yatırımı hayata geçirdiklerine şahit olduk. Bu durum bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Bu meyanda devlet-millet işbirliğinin kentimizde arttırılması için tüm kurumlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle devletle millet arasındaki mesafeyi sıfırlamayı, aradaki tüm engelleri kaldırmayı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeyi, kentimize ve insanımıza en güzel hizmetleri sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

“İlk adımı attık”

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinin mayıs ayında resmi gazetede yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararı ile birlikte kurulduğunu belirten Rektör Özcoşar, “Tıp fakültelerinin kurulması oldukça zorlu süreçler. Bu süreçlerin çok değişik ayakları var. Fiziki yapısının tamamlanması, kadrosunun tamamlanması, teçhiz ve teşvikinin tamamlanması gibi süreçleri içeriyor. Bugün fiziki yapının tamamlanmasına yönelik üniversitemiz olarak ilk adımı attık” dedi

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.