Medikal sektörü iki yıllık borcunu istiyor

Medikal sektörü iki yıllık borcunu istiyor
Diyarbakır Tıbbi Cihaz ve Medikal Malzeme Tedarikçileri Platformu, medikal firmalarının 2020 ve 2021 yılına ait bütün alacaklarının acilen ödenmesi çağrısında bulundular.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Tıbbi Cihaz ve Medikal Malzeme Tedarikçileri Platformu, medikal firmalarının 2020 ve 2021 yılına ait bütün alacaklarının acilen ödenmesi çağrısında bulundular. Platform, kamu hastanelerinin malzeme bedellerini 18 ayı aşan vadelerle ödediğini belirtti.

Tıbbi Cihaz ve Medikal Tedarikçileri Platformu adına Mehmet Ali Acar, Mehmet Akgün ve Murat Ak ortak açıklama yaptı. Medikal tedarikçisi yüzlerce firmanın zarar ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Kamu hastanelerinin 18 ayı aşan ödeme yapamama durumu sektörü iflasın eşiğine getirmiştir. Ödemelerin aksaması firmaların tedarik zincirinde aksamalara neden olmakta, bu durum hastanelere medikal malzeme teminini olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla insan sağlığı çok ciddi bir risk ile karşı karşıya gelmektedir.”

Dövize endeksli

Tıbbi malzemelerin tümünün dövize endeksli olduklarına dikkat çekilen açıklamada, üstlenici firmaların zararının da her geçen gün arttığına işaret edildi. Sağlık Bakanlığı’nın ödemeye 6 aya çekeceğini söylemesine rağmen, somut bir adım atmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Aylarca ödenek gönderemeyen Sağlık Bakanlığı ise geçen hafta global ölçekli firmalarının yanı sıra Ortopedi ve Beyin Cerrahi branşında faaliyet gösteren firmalarına ödenek çıkarmıştır. Ancak diğer firmalara için ödenek çıkarmamıştır. Bu durum hem hukuki, hem de ticari yönü itibariyle ayrımcı bir çözüm olup, sektördeki krizi daha çok derinleştirmiştir.  Tıbbi cihaz üretici ve tedarikçi firmaların bu mağduriyetlerinin giderilmesi için medikal firmalarının 2020 ve 2021 yılına ait bütün alacaklarının acilen ödenmesi, bundan sonra yapılacak mal ve hizmet alım sözleşmelerine riayet edilerek ödeme vadelerinin makul süreye çekilmesini talep etmekteyiz.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.