“Meral Akşener’i HDP veto etti” diyen Erdoğan’a yanıt

“Meral Akşener’i HDP veto etti” diyen Erdoğan’a yanıt
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Beştaş, “Hiç kimseyle Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmadık, kimseyi veto etmedik” dedi.

TİGRİS HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik, “HDP, Millet İttifakı'ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olmasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır" demişti. Erdoğan'ın bu sözlerine HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'tan bir yanıt geldi.

Beştaş'tan yanıt

Veto iddialarına Beştaş şu yanıtı verdi, “Hayır yok. Yani daha doğrusu, biz hiç kimseyle ne cumhurbaşkanlığı adaylığını konuştuk ne kimseyi veto ettik ne de bize kimse önerildi. Bu tamamen, kendi hayal dünyalarında oluşturdukları bir şey. Altını çizerek söylüyorum, bu hani sonuçta flaş olarak patlayabilir: Yani bizim hiçbir parti ile sadece CHP'yi kastetmiyorum, ne Cumhurbaşkanlığı adaylığı, ne kimin olacağı yönünde ne bir diyaloğumuz, ne bir önerimiz, ne de sunulan bir öneriye vetomuz var. Biz zaten tutum belgemizde bunu açıkça ilan ettik. Tamamen Erdoğan'ın kendi kurgusu” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.