Merdanoğlu: Bismil’de tarıma dayalı OSB’ye acil ihtiyaç var

Merdanoğlu: Bismil’de tarıma dayalı OSB’ye acil ihtiyaç var
Diyarbakır Bismil Deva Partisi İlçe Başkanı Şükrü Merdanoğlu, Bismil’de tarıma dayalı OSB’ye acil ihtiyaç olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Bismil Deva Partisi İl Başkanı Şükrü Merdanoğlu,  Bismil ovasının değerlendirilmesi için Bismil’de tarıma dayalı OSB’ye yoğun talep olduğunu belirten bir basın açıklaması yaptı.

 “Tek bir adım atılmadı”

 Yıllardır gündeme getirilen, ancak yapılması ile ilgili bir tek adım atılmadığı ifade edilen açıklamada: “Bölgenin en büyük verimli arazisine sahip Bismil ovasının değerlendirilmesinin tek yolunun OSB olduğu belirtiliyor.  Toplam bir milyon 748 dekarlık araziye sahip olan Bismil’de 600 bin dekarlık alanda sulu tarım yapılırken, bir milyon 400 bin dekarlık alanda ise buğday, arpa, mercimek, pamuk, mısır ekimi yapılıyor. Geriye kalan yüz bin dekarlık alan bağ-bahçe olarak kullanılıyor. 294 bin dekarlık alanın ise tarım dışı olarak kullanıldığı Bismil ilçesinde 5 bin 700 kayıtlı çiftçi bulunuyor.Bismil üretim merkezi olur. Bu rakamlar göz önüne alındığında Bismil ilçesinde tarımı geliştirmek adına var olan potansiyelin daha da geliştirilebileceğini söyleyen Bismilli çiftçiler, bu potansiyelin Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulması halinde ciddi bir üretim merkezi olacağını, ilçeye, bölgeye ve ülkeye büyük katkı sağlayacağını belirtiyorlar” denildi.

bismil-ova-tigris.jpg

“Bismil’i güçlendirmeliyiz”

Bismil’in ekonomik anlamda büyümesine büyük katkı sağlayacak olan Tarıma Dayalı OSB projesinin hayata geçirilmesi için adım atılması gerektiğini söyleyen Merdanoğlu:  “Birlik ve beraberlik içinde el ele vererek Bismil’i güçlendirmeliyiz. Ama bu iş birkaç kişiyle olmaz. Tüm siyasi parti yetkilileri Bismil ortak paydasında birleşmelidir. Biz kentimizin 100 yıllık geleceğini düşünerek projeler üretmeliyiz. Bunu hep birlikte el ele vererek yapılması önemlidir. Barajların bitmesiyle Bismil ovası %95 oranında suya kavuşacak. Bismil çok verimli topraklara sahiptir. Bismil’de mevcut işletmeler yatırım yapıp büyüyemiyor. Organize sanayi Bölgesi ilçemize yeni yatırımcı çekmenin yanı sıra, mevcut işletmelerinde büyümesine olanak sağlanacaktır. Bismil’de yetiştirilen ürünler çevre illere gönderilmeyecek, burada işlenecektir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.