Mesai saatleri kısalıyor mu?

Mesai saatleri kısalıyor mu?
Son günlerde gündeme getirilen, 'Mesai saatleri kısalıyor mu?' sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a soruldu.

TİGRİS HABER - Dünya genelinde iş verimliliğini artırmak için çalışma saatlerini kısaltma çabaları giderek artıyor. Birçok ülke, bu tür düzenlemeleri pilot projelerle test etmeye başladı ve Türkiye'nin de bu konuda adı sıkça geçiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'da gerçekleştirilen 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısında, çalışma saatlerinin azaltılacağı yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan, medyada çıkan haberlerin ve yorumların kendilerinden bağımsız olduğunu belirterek, "Biz işçi ve işveren haklarını korumaya öncelik veriyoruz ve Türkiye için uygun bir iş kanunu ve çalışma düzeni oluşturmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

Bakan Vedat Işıkhan şunları ifade etti:

"Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili birçok spekülasyon ve haber görmekteyiz. Elbette ki iş yaşamı sürekli değişen bir yapıya sahiptir. Biz işçi ve işverenlerin haklarını korumaya odaklanıyoruz. Türkiye için uygun bir iş yasası ve çalışma düzeni oluşturmak için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu nedenle, doğrudan tarafımızdan bir açıklama yapılmadıkça, medyada yer alan haberlere fazla itibar edilmemesi gerektiğini vurgulamak istiyorum."

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.