Metafizer displazi' hastası iki kardeşin dramı

Metafizer displazi' hastası iki kardeşin dramı
Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikamet eden Akdemir ailesinin gelişim bozukluğu 'Metafizer Displazi' hastalığına yakalanan iki çocuğuna bir türlü çare bulunamıyor.

Tatvan ilçesine bağlı Esentepe mahallesinde kiralık bir evde ikamet eden Akdemir ailesi, son 5 yıldır Metafizer Displazi hastalığına yakalanan 5 yaşındaki kız çocukları Yağmur ve 8 yaşındaki erkek çocukları Kerem’i tedavi ettirmek için başvurmadıkları hastane kalmadı. Her geçen gün gözleri önünde eriyen çocuklarının hastalığına bir türlü çare bulunmazken, anne ve babalarının yardımıyla ihtiyaçlarını giderebilen kardeşler tedavileri için uzanacak bir yardım eli bekliyor. Çocuklarının gözlerinin önünde eridiğini ve ellerinden bir şey gelmediğini söyleyen baba Abidin Akdemir, hangi doktora gittilerse olumsuz sonuç aldıklarını anlattı. Çocukların tedavileri konusunda yardım beklediklerini ifade eden Abidin Akdemir, “Çocuklarım her geçen gün gözümüzün önünde eriyor. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu da bizi kahrediyor. Son dört yıldır çocuklarımı götürmediğim hastane ve doktor kalmadı. Nereye gittiysek kimse olumlu bir şey söylemiyor. Hep başka yerlere sevk edilip duruyorlar. Ancak, gittiğimiz yerlerde de bir çözüm bulunamıyor. Biz kimseden parasal anlamda bir destek beklemiyoruz. Bize gereken yardım bir şekilde yapılıyor. Bizim tek istediğimiz çocuklarımızın iyileşmesi. Bize en büyük yardım çocuklarımızın sağlına kavuşmasıdır. Bu konuda herkesten yardım ve destek bekliyoruz” dedi.

Kendisinin mevsimlik işçi olduğunu ve bu nedenle büyük ölçüde aile geçimini sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ve çocuklarının özürlü ile bakıcı maaşlarıyla sağladığını anlatan Abidin Akdemir, ümitlerinin her geçen gün tükendiğini, bu nedenle son bir umutla sevindirici bir haber beklediklerini sözlerine ekledi.

ÇOCUĞUM ÇOK ZORLUK ÇEKİYOR

Anne Ceylan Akdemir de bir çocuğunun ilkokul 3. sınıfa gittiğini, diğerinin ise henüz okula gitmediğini belirterek, “Okula giden oğlumu her gün sırtımda götürüp getiriyorum. Oğlumun hastalık yüzünden artık ayakları tutmuyor, ellerini tam olarak kullanamıyor. Bu yüzden okula gidiş gelişlerde çok sıkıntı yaşıyoruz. Okulda da arkadaşları bazen onunla dalga geçiyor. Oyun oynamak istiyor, ancak durumu oyun oynamaya ya da koşturmaya müsait değil. Hal böyle olunca oğlum Kerem çok üzülüyor ve içine kapanıyor. Kızım Yağmur da yine aynı şekilde artık yürüyemez duruma geldi. Her geçen gün ikisi de eriyor. Elimizden bir şey de gelmiyor. Şaşırmış durumdayız. Bir yandan geçim derdi diğer yandan bu hastalık” dedi.

Tek isteklerinin iki çocuklarının bir an önce sağlığına kavuşması ve akranları gibi koşup oynamalarını görmek olduğunu ifade eden Ceylan Demir, şöyle konuştu: “Son yıllarda çektiğimiz zorluk ve acıları bir Allah bilir bir de biz biliriz. Tek temenni ve isteğimiz çocuklarımızın iyileşmesi. Başkada bir şey istemiyoruz. Ne olur bize yardım edin, bize bir çıkış kapısı gösterin. Bizim elimizden bu kadar geliyor ve bu da ne yazık ki yetmiyor. Ne olur bu hastalığa bir çare varsa ya da bu hastalığın bir tedavisi varsa bu konuda bize yardımcı olsun. Her gittiğimiz yerden olumsuz cevap almaktan yorulduk. Her defasında çocuklarımızın bu halini görmek ve bu çaresizliği yaşamaktan yorulduk. Birileri duysun sesimizi ve derdimize derman olsun ne olur.”

“Metafizer Displazi” hastası iki kardeş ise, iyileşip arkadaşları gibi koşup oyun oynamak istediklerini ifade ettiler.

Metafizer displazi hastalığı nedir?

Bir tür gelişim bozukluğu olan bu hastalık zamanla kemiklerin büyüme noktalarında gelişme geriliği olmasına ve iskeletin normal gelişiminin bozulmasına neden oluyor.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.