Meteorolojiden Diyarbakır için sarı kodlu uyarı

Meteorolojiden Diyarbakır için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji, Dersim, Bingöl, Batman, Kars, Van, Diyarbakır ve Erzincan için karla karışık yağmur uyarısı yaptı. Adana, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Maraş, Sivas, Dersim, Batman ve Osmaniye için ise sarı kodla uyarı yapıldı.

TİGRİS HABER - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son açıklamaya göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve bölgenin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege’nin yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Osmaniye, Maraş, Kayseri, Sivas, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Dersim, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısında bulunuldu. Adana, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Maraş, Sivas, Dersim, Batman ve Osmaniye için ise sarı kodla uyarı yapıldı.

Sarı kod

"Hava durumu potansiyel tehlikelidir." anlamını taşıyan "sarı" kod ile "Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.