Meteoroloji'den Diyarbakır için toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den Diyarbakır için toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji 4 Nisan 2023 Salı gününe ilişkin yayımladığı hava durumu raporuna göre, Kilis, Antep, Urfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır çevrelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor

TİGRİS HABER - Meteoroloji 4 Nisan 2023 Salı gününe ilişkin hava durumunu yayımladı. Çok sayıda ilde kuvvetli sağanak yağış etkili olması beklenirken Deprem Bölgesinde ise, Urfa’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Kilis, Antep, Urfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır çevrelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısı

Rüzgarın güneyli yönlerden bu akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi, Ege ve Göller yöresinde, bugün (Salı) Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 80 zaman zaman 90 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesine dikkat

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.